Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Polijā pārskatīs augstu amatpersonu pārvietošanās noteikumus

Pēc traģēdijas Smoļenskā Polijā tiks pārskatīti augstu valsts amatpersonu pārvietošanās noteikumi, vēsta Reuters.

Attiecīgu rīkojumu pirmdien izdevis Polijas valsts prezidenta pienākumu izpildītājs Broņislavs Komorovskis.

Polijas prezidenta pils priekšā pirmdien klājās simtiem tūkstošiem ziedu un stikla trauciņu ar svecēm, ko novietojuši poļi, kurus satriekusi sestdien notikusī aviokatastrofa, kurā dzīvību zaudēja valsts prezidents Lehs Kačiņskis un vēl vairāki Polijas elites pārstāvji, kopumā 95 cilvēki.

L.Kačiņska bēres paredzētas sestdien, bet otrdien poļu tautai būs iespēja atvadīties no aizgājušā valsts līdera, jo zārks ar viņa mirstīgajām atliekām būs novietots prezidenta pilī Varšavā, vēsta BBC.

“Viņš iemācīja poļiem kā cienīt mūsu tradīcijas, kā cīnīties par savu godu, kļuva par upuri šajā trāgiskajā vietā [katastrofa notika Katiņas apkaimē, kur 1940.gadā Padomju Savienības armija nogalināja tūkstošiem poļu virsniekus un sabiedriskos darbiniekus],” aģentūrai AP sacīja 70 gadus vecais sērotājs Boguslavs Starons.

Traģēdijā, kas notika sestdien netālu no Smoļenskas pilsētas Krievijas rietumos, gāja bojā arī Polijas pirmā lēdija Marija Kačiņska, kuras mirstīgās atliekas atpazītas pirmdien un paredzēts, ka viņa zemes klēpī tiks guldīta vienlaicīgi ar vīru. Tas būs bezprecedenta gadījums, jo nekad valsts galva un viņa kundze nav apbedīti vienā bēru ceremonijā.

Krievijas galvaspilsētā Maskavā ieradušies aviokatastrofas upuru radinieki, lai atpazītu savus mīļos. Daudzus no viņiem gan varēs atpazīt tikai pēc DNS analīzēm, jo viņu ķermeņi avārijā ir sakropļoti līdz nepazīšanai.

Krievijas izmeklētāji pirmdien apstiprinājuši, ka lidmašīnai Tu – 154, ar kuru Polijas politiskā elite sestdien devās uz Krieviju, lai piedalītos piemiņas pasākumā, kas veltīts Katiņas notikumu 70.gadadienai, avārijas brīdī nav bijušas tehniskas problēmas, tādējādi ticamākā pašlaik šķiet versija, ka katastrofā vainojams pilots, kurš sliktajos laikapstākļos izlēma veikt nolaišanos, nevis paklausīt gaisa satiksmes kontrolierus, kas ieteica veikt piezemēšanos Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits