Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Polijā un Smoļenskā piemin prezidenta Kačiņska nāves gadadienu

Ar svecīšu aizdegšanu un klusuma brīdi svētdien daudzviet Polijā un Smoļenskā tiks pieminēta pirms gada notikusī aviokatastrofa, kurā bojā gāja Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un citas augstas amatpersonas. Polijā paredzētas arī vairākas protesta demonstrācijas.

Svētdien pulksten 8:41, kas ir laiks, kad pirms gada notika traģēdija, Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis un premjerministrs Donalds Tusks Svētā Jāņa katedrālē Varšavā noliks vainagu upuru godināšanai. Vakarā tur paredzēta piemiņas mise, vēsta DPA.

Polijas augstākās amatpersonas piedalīsies arī ziedu nolikšanas ceremonijā Varšavas militārajā kapsētā, kur atdusas vairāki Smoļenskas katastrofā bojā gājušie.

Valsts pirmā lēdija Anna Komorovska kopā ar aviokatastrofas upuru radiniekiem dosies uz Smoļensku, kur atceres ceremonijas laikā tiks nosaukti mirušo vārdi un katra piemiņai iedegs sveci.

Savukārt pirmdien Smoļenskā ieradīsies B. Komorovskis, lai tiktos ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un kopā apmeklētu lidmašīnas avārijas vietu, raksta RIA Novosti.

L. Kačiņska dvīņubrālis Jaroslavs, kurš ir partijas Likums un taisnīgums (PiS) līderis, rīkos ziedu nolikšanas ceremoniju pie prezidenta pils. Uz vairākiem upuru piemiņas mītiņiem plānojuši savākties PiS atbalstītāji. Organizatori lēš, ka sapulcēties varētu no 30 līdz pat 100 tūkstošiem cilvēku. Sestdien pie Krievijas vēstniecības Varšavā paredzēta protesta akcija, kurā Maskavai pieprasīs nodot visus traģēdijas izmeklēšanas dokumentus Polijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits