Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Polijas vēstniecība Krievijā apmētāta ar dūmu svecēm

Krievijas policija trešdien arestējusi trīs galēji kreiso aktīvistus, kuri apmētājuši Polijas vēstniecību ar dūmu svecēm, šādi atriebjoties par pirmdien notikušo uzbrukumu Krievijas vēstniecībai Varšavā.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka arestētie ir opozīcijas kustības Cita Krievija atbalstītāji.

Protestētāji paziņojuši, ka tā ir atbildes reakcija uz Polijas nacionālistu pirmdien sarīkoto Neatkarības maršu, kurā piedalījās līdz pat 50 000 cilvēku un kura laikā Varšavā pie Krievijas vēstniecības izraisījās nekārtības.

Polijas valdība uzskata, ka atbildība par pirmdien notikušo uzbrukumu Krievijas vēstniecībai Varšavā gulstas uz opozīcijas pleciem, jo tā uzkurinājusi antikrievisko histēriju, trešdien vēsta Polijas Radio.

Opozīcijā esošā konservatīvā partija "Likums un taisnīgums (PiS) ir atbildīga par antikrievisko histērisko atmosfēru Polijā", paziņoja valdības pārstāvis Pāvels Grass.

Pirmdien nacionālistu rīkotā Neatkarības marša laikā Varšavā pie Krievijas vēstniecības izraisījās nekārtības.

Pie vēstniecības tika aizdedzināta apsarga būda, bet vēstniecības ēkas virzienā tika mesti akmeņi un petardes. Pēc šī incidenta un tam sekojošajām nekārtībām tika arestēti vairāk nekā 70 cilvēki. Pieci policisti tika ievainoti.

Likums un taisnīgums vaino Polijas un Krievijas valdības Polijas prezidenta Leha Kačinska nāvē aviokatastrofā Smoļenskā 2010.gada aprīlī, uzskatot, ka prezidenta nāve nebija nejauša.

Polijas un Krievijas oficiālajās izmeklēšanās tika secināts, ka prezidenta lidmašīna avarēja cilvēku pieļauto kļūdu dēļ.

Neatkarības marša laikā notikušās nekārtības pie Krievijas vēstniecības ir saasinājušas Varšavas un Maskavas attiecības.

Krievija ir pieprasījusi oficiālu atvainošanos par uzbrukumu Krievijas vēstniecībai, apgalvojot, ka vēstniecības ēka nav bijusi pietiekami labi apsargāta.

Polijas policijas preses pārstāvis skaidroja, ka pie vēstniecības ēkas tīšam nav izvietots liels skaits policistu, lai to klātbūtne lieki neprovocētu gājiena dalībniekus.

Viņš uzsvēra, ka policija atradusies turpat netālu un vajadzības gadījumā bijusi gatava nekavējoties reaģēt.

Divi cilvēki, kas tika arestēti nekārtību laikā, otrdien jau notiesāti.

Vienam apsūdzētajam tika piespriests sabiedriskais darbs par uzbrukumu policistam, bet otram tika piespriesta sodanauda par policista apvainošanu.

Varšavas varasiestādes aplēsušas, ka nekārtību laikā nodarīti postījumi 120 000 zlotu (aptuveni 21 000 latu) apmērā.

Papildināts atbilstoši jaunākajai informācijai 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits