Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Putina draugs Roldugins ofšoru naudu pārskaitījis caur Lietuvu

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienests apstiprinājis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs čellists Sergejs Roldugins darījumos ar ārzonas kompānijām izmantojis kontus Lietuvas tagad likvidējamajā bankā Ūkio bankas, ziņo portāls Spektr.press.

Uz Ūkio bankas kontiem tika pārskaitīti līdzekļi no fiktīvām kompānijām Dino Capital, Starcourt Worldwide, Delco Networks un Kentway, liecina Korupcijas un organizētās noziedzības izpētes centra (The Organized Crime and Corruption Reporting Project, OCCRP) mājaslapā pieejama informācija.

Naudas operācijas saistītas ar lieliem kompānijas Rosņeftj akciju pārdošanas darījumiem. 2010.gadā divi darījumi tika atcelti, tāpēc ar Rolduginu saistīto kompāniju Sandalwood Continental un International Media Overseas kontos kā kompensācija nonāca 1,5 miljoni ASV dolāru (1,3 miljoni eiro), raksta portāls.

2013.gadā Ūkio bankas darbība tika apturēta saistībā ar nelabvēlīgu finansiālo stāvokli. Banka pašlaik atrodas likvidācijas procesā.

3.aprīlī Izmeklējošo žurnālistu starptautiskais konsorcijs (ICIJ) un OCCRP publicēja sava pētījuma rezultātus. Tie liecina, ka ārzonas kompānijas ir saistītas ar 12 pasaules līderiem, tostarp Krievijas prezidentu Putinu un Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Pētījuma dati liecina, ka Roldugins ir īpašnieks vairākām ārzonas kompānijām, uz kuru kontiem lieli Krievijas uzņēmumi pārskaitījuši simtiem miljonu eiro vērtas summas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits