Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rinkēvičs: Mums nav pieņemama jebkāda vēlme sodīt britus par viņu tautas izvēli

Mums nav pieņemama jebkāda vēlme "sodīt" britus par viņu tautas izvēli, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ārlietu ministrijā aģentūru LETA informēja, ka šodien Rinkēvičs Briselē tikās ar Eiropas Komisijas (EK) sarunu vadītāju Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb Brexit jautājumos Mišelu Barnjē, lai iezīmētu EK un Apvienotās Karalistes pozīciju un pamatprincipus attiecībā uz izstāšanās nosacījumiem no ES.

Tikšanās laikā ministrs pateicās Barnjē un viņa komandai par līdzšinējo sadarbību ar Latviju, kas tādējādi palīdz izveidot labu, nepastarpinātu un konstruktīvu dialogu starp EK un Latviju kā ES dalībvalsti, lai sarunās par Brexit tiktu ņemtas vērā un respektētas arī Latvijas intereses.

"Mūsu interesēs ir veidot ciešas ES un Lielbritānijas attiecības nākotnē, kas balstās uz abu pušu tiesību un pienākumu līdzsvaru. Mums ir svarīgs Latvijas valstspiederīgo tālākais liktenis un šī "šķiršanās procesa" finansiālie aspekti ar Apvienoto Karalisti, kā arī turpmākā sadarbība ekonomikas, ārlietu, drošības un aizsardzības jomā," paužot Latvijas pozīciju, uzsvēra Rinkēvičs.

Tāpat ārlietu ministrs izteica Latvijas atbalstu līdz šim īstenotajai Barnjē pieejai un uzsvēra nepieciešamību sarunās ar Lielbritāniju arī turpmāk nodrošināt vienotību starp 27 ES dalībvalstīm.

"Mums nav pieņemama jebkāda vēlme "sodīt" britus par savas tautas izvēli, ko pārējām ES dalībvalstīm ir jāciena," uzsvēra ārlietu ministrs.

Top komentāri

Vārds
V
Latvieši var tikai apskaust britus par Brexit un amerikāņus par Trampu. Baltijai ir ministri geji un prezidenti Gribuskaites.
!
!
Britu sodītājs ... :))))) Tā sieva brunčos gadījumā šito nefuksē ausī?
No Popes
N
Smieklīgi, it kā jūs vispār kādu varētu sodīt. Lai sodītu ir jābūt spēkam, autoritātei un naudai. Jums kaut kas no virs minētā ir?)))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits