Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Sarkozī zaudē apelāciju par saukšanu tiesas priekšā

Bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī zaudējis apelāciju, cenšoties izvairīties no tiesāšanas par nelikumīgu kampaņas finansēšanu.

Parīzes apelāciju tiesa ceturtdien paziņoja, ka noraidījusi Sarkozī prasību pret prokuratūru par apsūdzību izvirzīšanu.

Apsūdzības saistītas ar Sarkozī 2012.gada vēlēšanu kampaņas finansēšanu. Apsūdzības puse apgalvo, ka Sarkozī iztērējis savai kampaņai gandrīz divreiz vairāk par atļauto 22,5 miljonu eiro limitu, izmantojot viltotus rēķinus no sabiedrisko attiecību firmas Bygmalion.

Bygmalion pieprasīja samaksāt 15,2 miljonus eiro par kampaņas pasākumiem, piestādot rēķinu Sarkozī partijai UMP, nevis viņa vēlēšanu kampaņai.

Sarkozī paziņojis izmeklētājiem, ka neesot neko zinājis par šo rēķinu, un atbildību par to uzlika Bygmalion un savai partijai.

Pirms divām nedēļām Sarkozī zaudēja citu apelāciju, cenšoties izvairīties no tiesāšanas par korupciju un tirgošanos ar ietekmi.

Februārī izmeklēšanas tiesnesis nolēma izvirzīt apsūdzības Sarkozī un viņa advokātam par mēģinājumu iegūt no kādas tiesu amatpersonas informāciju par vienu no lietām, kurā iesaistītais bijušais prezidents.

Tiesu amatpersonai, kuras vārds netiek atklāts, arī izvirzītas apsūdzības. Šī amatpersona cerējusi apmaiņā pret informācijas atklāšanu iegūt ienesīgu amatu Monako.

Pret Sarkozī uzsākta izmeklēšana arī citā korupcijas lietā, kurā viņš tiek turēts aizdomās par nelikumīga finansējuma saņemšanu savai kampaņai no bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi, ko eksprezidents ir kategoriski noliedzis.

Sarkozī prezidenta amatu ieņēma no 2007. līdz 2012.gadam.

Sarkozī mēģinājums atgriezties uz lielās politikas skatuves pirms 2017.gada prezidenta vēlēšanām bija neveiksmīgs, un viņš cieta sakāvi jau konservatīvo priekšvēlēšanās.

Top komentāri

kā tā?
k
Un Soross ar savu "Open society" un cīņu pret korupciju nemaz neliekas ne zinis par Sarkozī nedarbiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits