Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Skripaļa lieta: Lielbritānijas vēstniecība kritizē Maskavu par dezinformāciju

Lielbritānijas vēstniecība Maskavā piektdien kritizēja Krieviju par dezinformācijas izplatīšanu, šādu nostāju paužot pēc tam, kad Londona bija apsūdzējusi divus Krievijas pilsoņus par Lielbritānijā martā notikušo bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu.

Lielbritānija šonedēļ kā aizdomās turētos par uzbrukumu Skripaļiem identificēja divus Krievijas izlūkdienesta pārstāvjus un norādīja, ka galīgā atbildība par martā notikušo uzbrukumu gulstas uz Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Maskava savukārt norādījusi, ka Kremļa vainošana ir nepieņemama.

"Krievija novērš uzmanību no faktiem," teikts Lielbritānijas vēstniecības paziņojumā tviterī.

Vēstniecība apsūdzēja Krieviju, ka tā kopš marta izplatījusi "37 dezinformācijas naratīvus".

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova trešdien apšaubīja britu policijas izplatīto novērošanas kameru attēlu, kuros redzami aizdomās turētie, autentiskumu, jo laiks uz attēliem esot identisks.

"Marija Zaharova vaicāja, kāpēc laiks un divu novērošanas kameru attēliem ir vienāds. Tie bija attēli ar aizdomās turētajiem, viņiem ierodoties Apvienotajā Karalistē, kas uzņemti ar divām kamerām, ar kurām tiek novērotas atsevišķas ar starptautiskajiem reisiem ieceļojošo rindas," skaidroja vēstniecība.

"Operācija teju noteikti bija apstiprināta Krievijas valsts augstākajos varas līmeņos," norādīja vēstniecība.

Lielbritānijas drošības ministrs Bens Volless ceturtdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Putins ir galvenais atbildīgais Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanā ar nervus paralizējošo vielu Novičok.

Lielbritānijas prokuratūra šajā lietā ir izvirzījusi apsūdzības diviem Krievijas pilsoņiem, kurus uzskata par Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģentiem.

Kā ziņots, Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Anglijas pilsētā Solsberi tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu Novičok, kas ievesta Lielbritānijā viltotā Nina Ricci smaržu pudelītē.

Pēc trīs mēnešiem pudelīti netālajā Eimsberi atrada vietējais iedzīvotājs Čārlijs Roulijs. Viņš tika hospitalizēts, bet viņa partnere Dona Stērdžesa pēc saskarsmes ar indi nomira.

Londona un tās sabiedrotie Skripaļu saindēšanā vaino Krieviju, kas to kategoriski noliegusi.

Top komentāri

Lai vairotu
L
Savu varenību un ietekmi pāri citām valstīm un cilvēkiem Krievijai viss ir attaisnojams un pieńemams. Gluži kā komunisma laikos.
Ārpolitikasskripalizācija
Ā
turpinās.
Irlielāmērāticams
I
ka Krievija novērš uzmanību no fakta, ka Terēzei ūdens jau smeļas mutē... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits