Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Slovākija neratificēs Stambulas konvenciju

Slovākija neratificēs Eiropas Padomes Stambulas konvenciju, kuras mērķis ir izskaust vardarbību pret sievietēm, piekāpjoties spiedienam no koalīcijas partneru un reliģisko organizāciju puses, trešdien paziņojis premjerministrs Roberts Fico.

Pirms divām nedēļām konvenciju noraidīja arī Bulgārija, kas šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus.

Slovākija Stambulas konvenciju parakstīja 2011.gadā, taču to vēl nepieciešams ratificēt parlamentā.

Fico norādījis, ka Slovākija iekļaus nacionālajos likumos visas konvencijas normas, kas paredz pret sievietēm vērstās vardarbības apkarošanu, taču pašu konvenciju neratificēs, jo tā tiek vērtēta pretrunīgi un var novest pie viendzimuma laulību legalizēšanas.

Slovākijā viendzimuma laulības faktiski ir aizliegtas, jo 2014.gadā tika pieņemti konstitūcijas grozījumi, kas laulību definē kā savienību starp vīrieti un sievieti.

Slovākija nav atzinusi arī jebkāda cita veida viendzimuma pāru civiltiesiskās savienības.

"Mēs nevaram pieņemt normas, kas ir pretrunā ar tautas jūtām dažās valstīs," norādīja Fico.

Viņš piebilda, ka, lai gan konvencijai ir cēls mērķis izskaust vardarbību pret sievietēm, tajā "nevajadzīgi apšaubītas dabīgās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm un tās dēvētas par stereotipiem".

Fico vadīto sociāldemokrātu koalīcijas partneri - Slovāku Nacionālā partija (SNS) ceturtdien paziņoja, ka tā pieprasīs, lai Bratislava atsauc arī savu parakstu zem Stambulas konvencijas.

Konvencijas kritiķi norāda, ka dokumentā "dzimte" definēta kā "sociālās lomas, uzvedība, darbība un īpašības, ko konkrēta sabiedrība uzskata par atbilstošu sievietei un vīrietim".

Katoļu baznīca, ar kuru sevi saista 62% slovāku, savukārt norāda, ka konvencija var novest pie reliģiskās brīvības ierobežošanas.

Starp ES dalībvalstīm Stambulas konvenciju nav parakstījusi Bulgārija, Čehija, Grieķija, Horvātija, Īrija, Lielbritānija un Ungārija.

To nav parakstījusi arī Krievija un Azerbaidžāna, kas arī pārstāvētas Eiropas Padomē.

Top komentāri

Trollis JT
T
Vardarbība ir slikta lieta gan pret sievietēm, gan pret vīriešiem, gan pret bērniem. Vai tiešām ir kāda valsts, kur neeksistē krimināllikums?
ļuļa
ļ
kā tad, mērķis izskaust vardarbību pret sievietēm. visi jautājumi, kas skar jebkāda veida vardarbību, jau ir iekļauti kriminālkodeksā. un tiem, kas nelasa vācijas presi - varu painformēt. vācija stambulas konvenciju IR ratificējusi. šobrīd tur notiek skandāls pēc skandāla, jo tur notiek tā saucamā Frühsexualisierung. jeb latviski izsakotie, pamatskolas skolēniem stāsta par seksu, arī anālo, un izrāda uzpariktes, kas ar to saistītas. vecāki protestē, bet vilciens brauc tālāk, jo dzimums taču nav bioloģisks, bet tikai un vienīgi sociāli uztiepts murgs, vai ne? un pamatskolas skolēniem noteikti ir jāaplūko dildo un jātiekas ar transvestītiem, kas stāsta, cik tas ir forši, būt transvestītam utt. mums to vajag???
Sláva pre Slovensko!
S
Sorosveidīgo mediju melu runa. Stambulas konvencijas mērķis ir nevis izskaust vardarbību pret sievietēm, bet sagrābt varu un iedibināt liberāltotalitāru režīmu. Sláva pre Slovensko!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits