Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Somija ievērojami ierobežos Krievijas pilsoņu iebraukšanu

Somijas valdība piektdien paziņoja, ka "ievērojami ierobežos Krievijas pilsoņu iebraukšanu".

Atsaucoties uz "nopietnu kaitējumu Somijas starptautiskajai reputācijai", prezidenta un valdības Ārlietu un Drošības politikas komitejas secinājušas, ka jāliedz iebraukt krievu tūristiem un jāierobežo jaunu iebraukšanas dokumentu izsniegšana Krievijas pilsoņiem, teikts valdības paziņojumā.

"Iebraukt būs liegts tiem, kuri šķērso robežu vienīgi tūrisma dēļ," žurnālistiem pavēstīja Somijas ārlietu ministrs Peka Hāvisto, norādot, ka jaunā politika būs ļoti stingra.

Tas attieksies uz Krievijas pilsoņiem, kas ceļo ar Somijas izsniegtajām tūristu vīzām vai arī ar jebkuras citas Šengenas valsts izsniegtām tūristu vīzām, sacīja Hāvisto.

Viņš sacīja, ka lēmuma galīgais variants tiks izstrādāts tuvākajās dienās, tā projekts jau ir gatavs un pašlaik notiek darbs pie tehniskām un juridiskām detaļām.

"Es domāju, ka pēc valdības lēmuma tā izpilde varēs sākties ļoti ātri," piebilda Hāvisto.

"Par savu sākumpunktu mēs esam ņēmuši Šengenas sistēmas pieļauto praksi atteikt ieceļošanu, pamatojoties uz starptautisko attiecību apdraudējumu," sacīja Hāvisto.

"Mūsu mērķis un vēlme ir ievērojami samazināt to cilvēku skaitu, kas ierodas no Krievijas Somijā," paziņoja Somijas prezidents Sauli Nīniste. "Tas nozīmē, ka tiks ierobežotas visas vizītes bez pamatotiem iemesliem, piemēram, ģimenes saitēm."

"Radusies situācija, kad Somija palika praktiski vienīgais sauszemes kanāls krievu izceļošanai uz valstīm, kas liedza viņiem ieceļot," piebilda Nīniste.

Somijā kopš mobilizācijas izsludināšanas Krievijā ieceļojošo krievu skaits ir dubultojies, piektdien pavēstīja Somijas Robežsardze.

Ceturtdien Somijā pāri sauszemes robežai ieradās 6470 krievu, salīdzinot ar 3100 iebraucējiem nedēļas sākumā, sacīja Robežsardzes pārstāvis.

Somijas premjerministre Sanna Marina ceturtdien paziņoja, ka "Krievijas tūrisms un ceļošana ir jāpārtrauc, tai skaitā tranzīts caur Somiju".

Marina piebilda, ka Krievijas ceļotāju radītais drošības risks būtu jāizvērtē pēc Maskavas paziņojuma par mobilizāciju.

"Citas valstis, piemēram, Baltijas valstis, Polija, ir izmantojušas šo drošības risku kā argumentu, lai neļautu cilvēkiem ierasties," viņa sacīja, piebilstot, ka Somijai ir jāveic savs novērtējums.

Somija šomēnes krasi ierobežoja tūristu vīzu izsniegšanu Krievijas pilsoņiem. Taču viņi turpina ieceļot Somijā ar vīzām, ko izsniegušas citas Šengenas zonā esošās ES valstis.

Latvija, Igaunija, Lietuva un Polija, kas robežojas ar Krieviju, savus vīzu noteikumus jau ir padarījušas stingrākus, bet caur Somiju Krievijas Šengenas vīzu turētāji vēl var doties tranzītā.

papildināts viss teksts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits