Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Spānijas policija teroristu izmantotajā mājā atradusi 120 gāzes balonus

Spānijas policija atradusi 120 gāzes balonus mājā, kuru, kā tiek uzskatīts, par bumbu izgatavošanas laboratoriju izmantojuši teroristi, kas sarīkoja uzbrukumus Barselonā un Kambrilsā, svētdien paziņojis Katalonijas reģiona policijas priekšnieks Žuzeps Luiss Trapero.

Viņš teica žurnālistiem, ka šie gāzes baloni atrasti ēkā Alkanarā, kurā trešdien notika sprādziens, kurā gāja bojā divi cilvēki.

Policija uzskata, ka šis sprādziens izjaucis teroristu grupas plānus uzbrukumā Barselonā izmantot sprāgstvielas, tāpēc viņi nolēmuši uzbrukumu veikt, ar automašīnu ietriecoties cilvēkos.

Vēlāk policija paziņoja, ka šajā ēkā atrastas sastāvdaļas sprāgstvielas acetona peroksīda izgatavošanai. Iespējams, ka sprādziens noticis, teroristiem neuzmanīgi rīkojoties ar šīm sastāvdaļām. Acetona peroksīdu Islāma valsts teroristi izmantoja arī 2015.gada 13.novembra teroraktos Parīzē un 2016. gada 22. marta teroraktos Briselē.

Policija joprojām meklē 22 gadus veco marokāni Junesu Abujākubu. Spānijas mediji ir vēstījuši, ka viņš varētu būt vadījis autofurgonu, kas ceturtdien ietriecās cilvēku pūlī Barselonā. Policija pieļauj iespēju, ka viņš jau atstājis Spāniju un atrodas Francijā.

Kopā teroristu šūniņā bijuši vismaz 12 cilvēki, daudzi no tiem marokāņi.

Kā ziņots, atbildību par Barselonā un Kambrilsā sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies islāmistu ekstrēmistu grupējums Islāma valsts.

Abos teroraktos kopā tika nogalināti 14 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

13 cilvēki gāja bojā, kad ceturtdien terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā.

Piektdien no gūtajiem ievainojumiem nomira sieviete, kura cieta, kad teroristi automašīnā ietriecās pūlī jūras krasta promenādē Kambrilsas kūrortā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas.

Policija svētdien paziņoja, ka starp bojāgājušajiem teroraktā Barselonā ir arī septiņus gadus vecs zēns, Lielbritānijas un Austrālijas dubultpilsonis, kurš līdz šim tika uzskatīts par pazudušu.

Svētdien Barselonā, Svētās Ģimenes baznīcā, notika mise abos teroraktos bojāgājušo piemiņai. Uz misi bija ieradušies Spānijas karalis Felipe VI, karaliene Letisija, premjerministrs Mariano Rahojs, kā arī Katalonijas reģiona prezidents Karless Pudždemons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits