Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 26. augusts
Tālija, Natālija, Broņislava, Broņislavs

Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs iebilst pret ideju, ka Polija varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas reģioniem, kas atrodas blakus Polijas robežai.

Ukrainas parlamenta spīkera vietniece Olena Kondratjuka mēneša sākumā ierosināja Polijas kolēģei Malgožatai Kidavai-Bloņskai, ka Varšava varētu aizsargāt Ukrainas kaimiņu reģionu gaisa telpu. Kidava-Bloņska uzreiz neatbildēja uz šo ierosinājumu.

Polijas aizsardzības ministrs Vladislavs Kosiņaks-Kamišs pagājušajā nedēļā NATO samitā Vašingtonā sacīja, ka bez NATO akcepta Polija neaizsargās debesis virs Ukrainas. "Mēs nepieņemsim lēmumu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas bez alianses atbalsta un apstiprinājuma," Polijas medijiem sacīja ministrs, piebilstot, ka Polija šo jautājumu izvirzīs divpusējās sarunās ar citām NATO valstīm.

Stoltenbergs intervijā Ukrainas televīzijas maratonam noliedza, ka Polija vai kāda cita NATO valsts varētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas teritorijas.

"NATO atbalstīs Ukrainu, un mēs nesen esam palielinājuši savu atbalstu. Taču NATO politika paliek nemainīga - mēs nepiedalīsimies šajā konfliktā," paziņoja ģenerālsekretārs. "Mēs nekļūsim par konflikta dalībniekiem. Tāpēc mēs atbalstām Ukrainu, lai iznīcinātu Krievijas lidmašīnas, bet NATO nebūs tieši iesaistīta," viņš uzsvēra.

Priekšlikums Polijai notriekt Krievijas raķetes, kas dodas Polijas teritorijas virzienā, kamēr tās vēl atrodas Ukrainas gaisa telpā, tika iekļauts drošības sadarbības līgumā, ko šonedēļ Varšavā parakstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Polijas premjerministrs Donalds Tusks. Pēc vienošanās noslēgšanas Tusks norādīja, ka 8.jūlijā jāapspriež Polijas virzienā lidojošo raķešu notriekšana virs Ukrainas, uzsverot, ka šajā jautājumā ir nepieciešama NATO solidaritāte.

Zelenskis pauda pārliecību, ka vienošanos iespējams ātri īstenot, lai gan Polija pirms mēģinājuma notriekt Krievijas raķetes apspriestos ar NATO sabiedrotajiem.

"Šajā posmā tā ir ideja. Mūsu vienošanās paredz, ka mēs šo ideju izpētīsim," NATO samita laikā Vašingtonā sacīja Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

"Mūsu dilemma ir šāda. Ja mēs tās notrieksim tikai tad, kad tās ielidos mūsu gaisa telpā, atlūzas apdraudēs mūsu pilsoņus un mūsu īpašumus," piebilda ministrs, norādot, ka ukraiņi piedāvā notriekt Ukrainas gaisa telpā raķetes, kas šķērso Rietumukrainu un virzās uz Poliju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits