Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sunaks apsolīs rekordlielu militārās palīdzības paketi Ukrainai

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks apsolīs rekordlielu militārās palīdzības paketi Ukrainai 500 miljonu britu mārciņu (580 miljonu eiro) apjomā, otrdien un trešdien apmeklējot Varšavu un Berlīni, lai tiktos ar Polijas, Vācijas un NATO līderiem.

Sunaks savā Eiropas braucienā vispirms otrdien ieradīsies Polijā, kur viņam paredzēts apspriest drošības sadarbību un atbalstu Kijivai, tiekoties ar jauno Polijas premjerministru Donaldu Tusku un NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Pēc tam Sunaks dosies uz Vāciju, kur viņam trešdien paredzētas sarunas ar kancleru Olafu Šolcu.

"Ukrainas aizstāvēšana pret Krievijas brutālajām ambīcijām ir vitāli svarīga mūsu drošībai un visai Eiropai. Ja [Krievijas diktatoram Vladimiram] Putinam tiks ļauts gūt panākumus šajā agresijas karā, viņš neapstāsies pie Polijas robežas," teiks Lielbritānijas premjers savā plānotajā runā.

"Es šodien esmu Varšavā, lai padziļinātu sakarus ar mūsu Polijas partneriem un apņemtos sniegt kritiski svarīgu jaunu militāro atbalstu Ukrainas aizsardzībai. Ukrainas bruņotie spēki turpina drosmīgi cīnīties, bet tiem ir vajadzīgs mūsu atbalsts - un tas vajadzīgs tagad. Šodienas pakete palīdzēs nodrošināt, lai Ukrainai ir vajadzīgais cīņai pret Krieviju."

"Apvienotā Karaliste (Lielbritānija) vienmēr spēlēs savu lomu Eiropas drošības priekšplānā, aizstāvot mūsu nacionālās intereses un atbalstot mūsu sabiedrotos NATO," teikts Sunaka runā.

Jaunā palīdzības pakete tiks izmantota, lai nosūtītu Ukrainai munīciju, pretgaisa aizsardzības sistēmas un Lielbritānijas iepirktus dronus.

Kopā ar šo paketi Lielbritānijas militārais finansējums Kijivai sasniegs trīs miljardus mārciņu 2024. un 2025.gadā, un 7,6 miljardus mārciņu kopš Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā sākuma 2022.gada februārī.

Apsolītajā aprīkojumā ir apmēram 400 automašīnas, vairāk nekā 1600 trieciena un pretgaisa aizsardzības raķetes, 60 laivas un apmēram četri miljoni vieglo ieroču munīcijas lādiņu.

Šis bruņojums tiks piegādāts "pēc iespējas ātrāk", atbildot uz "specifiskiem lūgumiem no Ukrainas valdības un bruņotajiem spēkiem" laikā, kad Kijivai "draud grūta vasara, Krievijai turpinot pastiprināt savu barbarisko uzbrukumu", sacīja Sunaka preses sekretārs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits