Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Terorismā apsūdzētais Turcijas opozīcijas politiķis piesaka badastreiku

Turcijas opozīcijā esošās Republikāniskās tautas partijas (CHP) politiķis Erens Erdems, kurš jau vairākus mēnešus atrodas pirmstiesas apcietinājumā, pieteicis badastreiku, otrdien apstiprinājis kāds bijušais deputāts no CHP.

Erdems tika aizturēts pagājušā gada 29.jūnijā aizdomās par korupciju un paturēts pirmstiesas apcietinājumā Stambulas Silivri cietumā.

Erdems pieteica badastreiku pirmdien ar roku rakstītā vēstulē, kas publiskota tviterī. Opozīcijas politiķi raksta, ka tiesa pārkāpusi viņa tiesības uz taisnīgu tiesu, anulējot rīkojumu par viņa atbrīvošanu.

Stambulas tiesa 7.janvārī deva rīkojumu Erdemu atbrīvot, bet tajā pašā dienā šo lēmumu anulēja, piekāpjoties prokuratūras prasībai.

Bijušais deputāts no CHP Barišs Jarkadašs ziņu aģentūrai DPA apstiprināja, ka Erdems pieteicis badastreiku un informējis par to cietuma vadību.

Erdemam izvirzītas vairākas apsūdzības, tostarp par saistību ar ASV dzīvojošo islāma garīdznieku Fetullu Gilenu, kuru Ankara apsūdzējusi 2016.gada 15.jūlijā notikušā neveiksmīgā militārā apvērsuma mēģinājumā.

Erdems noliedz, ka būtu saistīts ar Gilenu, uzskatot, ka viņš tiek apmelots, jo kritizē valdību.

Kopš 8.novembra badastreiku pieteikusi arī kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP) deputāte Leila Givena, pieprasot, lai varasiestādes ļauj ģimenes locekļiem un advokātiem apmeklēt kurdu līderi Abdullu Edžalanu, kurš, kā skaidro deputāte, tiek nelikumīgi turēts izolācijā cietumā Marmora jūras salā.

Givenas veselības stāvoklim pasliktinoties, viņa pagājušajā nedēļā tika atbrīvota no pirmstiesas apcietinājuma. Politiķe tika aizturēta 2018.gada janvārī par to, ka bija kritizējusi Turcijas militāro operāciju pret kurdu kaujiniekiem Sīrijā. Ankara uzskata šos kaujiniekus par Turcijā aizliegtās separātiskās Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzaru.

Izrādot solidaritāti Givenai, Turcijas cietumos badastreiku sākuši aptuveni 280 ieslodzītie, kuri atbalsta HDP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits