Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

The Times: Putina sieva savulaik mēdza kratīt sirdi Rietumvācijas izlūkdienesta aģentei

Ja var ticēt vakar publicētam pētījumam, patlabanējais Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins aukstā kara gados kļuvis par klasiskas spiega iefiltrēšanas operācijas upuri, apgalvo The Times. „Rietumvācijas spiedze sadraudzējās ar V. Putina sievu Ludmilu, un tā izkratīja viņai sirdi,” The Times pārstāsta Vailhaimas miera pētījumu institūta direktora Ēriha Šmidta Ēnboma publikāciju.

Pēc Ē. Šmidta Ēnboma vārdiem, 1980. gados Rietumvācijas izlūkdienesta BND darbiniece bijusi tulkotāja Drēzdenes „VDK birojā”, kā to dēvē laikraksts (V. Putina darba vieta atradās PSRS-Vācijas Draudzības namā). „Pretēji ideālas laulības dzīves ainām, kādas viņa aprakstīja vēlāk, [Ludmila] sūdzējās savai sarunu biedrenei parr varmācību ģimenē un lielu skaitu laulības pārkāpumu. Šī informācija tika nodota NATO sabiedrotajiem,” Ē. Šmidts Ēnboms raksta publikācijā par BND operāciju Drēzdenē.

Pēc Ē. Šmidta Ēnboma vārdiem, spiedze, kura sadraudzējās ar Ludmilu Putinu, BND dokumentos figurējusi ar segvārdu Lenhena, taču dēvēta arī par Balkonu – krāšņo krūšu dēļ. „Viņai bija romāns ar kādu VDK pulkvedi, viņa palika stāvoklī un 1989. gadā izmantoja šo faktu par ieganstu braucienam uz Rietumberlīni pie mediķiem, kas ļāva viņai aizbēgt uz rietumiem dažus mēnešus pirms Berlīnes mūra krišanas,” teikts rakstā. Pēc dažām ziņām, viņa nomainījusi vārdu un apmetusies Vācijas dienvidos.

Ē. Šmidts Ēnboms apgalvo, ka uzzinājis par šo lietu no kāda bijušā BND līdzstrādnieka. Viņš arī neuzskata, ka informācija viņam speciāli piespēlēta ar mērķi diskreditēt V. Putinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits