Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Traģiskais ugunsgrēks rosina diskusijas par ķīniešu vergu fabrikām Itālijā

Traģiskais ugunsgrēks apģērbu fabrikā Itālijas Prato pilsētā izraisījis plašas diskusijas par migrantu darba un dzīves apstākļiem ķīniešiem piederošajās rūpnīcās. Upuru skaits pieaudzis līdz septiņiem, un itāļu amatpersonas mudinājušas cīnīties pret verdzībai līdzīgajiem apstākļiem ķīniešiem piederošajās rūpnīcās, otrdien raksta laikraksts Diena.

Toskānas reģiona Prato pilsētā ir vairākas ķīniešiem piederošas rūpnīcas, kurās ražo lētus apģērbus starptautiskajam tirgum. Liela daļa strādnieku nodarbināti nelegāli un arī izmitināti fabrikās, kurās strādā.

"Tas gulstas uz mūsu visu sirdsapziņas," telekanālam Sky TG24 sacīja Toskānas gubernators Enriko Rosi. "Mums jāatzīst situācija tāda, kāda tā ir. Šeit ir lielākā melnā tirgus koncentrācija visā Itālijas centrālajā un ziemeļu reģionā, iespējams, pat visā Eiropā."

Kā vēstīja laikraksts Il Sole 24 Ore, Prato 3500 kompāniju nodarbina ap 30 000 ķīniešu strādnieku, un šiem uzņēmumiem ik gadu ir ap diviem miljardiem eiro (1,41 miljards latu) lieli ienākumi. No tiem puse netiek deklarēti. Toskānas vara norādījusi, ka daļa kompāniju saistītas ar ķīniešu organizētās noziedzības tīklu.

Ugunsgrēks izcēlās agrā svētdienas rītā kādā apģērbu rūpnīcā, kad 11 ķīnieši, kas mitinājās ēkas augšstāvā, vēl gulēja. Ugunsgrēkā iebruka daļa ēkas jumta, apgrūtinot izkļūšanu no ēkas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits