Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Turcija veikusi uzlidojumus PKK kaujiniekiem Irākas ziemeļos

Turcijas bruņotie spēki svētdien veikuši uzlidojumus vairākām vietām Irākas Kurdistānā, pavēstīja vietējā amatpersona, savukārt Ankara apgalvoja, ka tā trāpījusi "20 mērķiem", ko atbilstoši turku skaidrojumam izmantojuši Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujinieki.

"Turcijas armijas lidmašīnas ap plkst.21.20 bombardēja Bradostas rajona daļas, kā arī Badranas ciematu," ziņu aģentūrai AFP apliecināja Sidakanas mērs Ihsans Čelabi.

Turcijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka Irākas ziemeļos veikta "gaisa operācija", lai "neitralizētu PKK".

"Irākas ziemeļos Metinas, Hakurkas, Kandilas un Garas rajonos 1.oktobrī tika veikta gaisa operācija," teikts ministrijas paziņojumā.

Operācija īstenota, "lai neitralizētu PKK un citus teroristu elementus, novērstu teroristu uzbrukumus no Ziemeļirākas mūsu iedzīvotājiem un likumsargu struktūrām un lai garantētu mūsu robežu drošību," norādīja ministrija.

Iznīcināti "20 teroristu izmantoti mērķi", teikts paziņojumā.

Uzlidojumi veikti Kandila kalna augstienē - apvidū netālu no robežas ar Irānu, kas tradicionāli tiek uzskatīts par PKK bastionu, pavēstīja kurdu medijs "Rudaw".

Irākas autonomā Kurdistānas reģiona prezidenta kanceleja, kas uztur ciešas saites ar Turcijas varasiestādēm, nosodīja "teroraktu" Ankarā, norādot, ka "terorisms un vardarbība ir nopietni draudi reģiona mieram un stabilitātei".

Arī Bagdādē Irākas Ārlietu ministrija nosodīja "teroristisko sprādzienu".

Turcijas armija ik pa laikam izvērš sauszemes un gaisa operācijas Irākas ziemeļos pret PKK kaujiniekiem.

Aizvadīto 25 gadu laikā Turcija Irākas Kurdistānā izveidojusi aptuveni desmit militārās bāzes, lai cīnītos pret grupējumu.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvības. Līdzīgi Turcijai, gan ASV, gan Eiropas Savienība (ES) PKK uzskata par teroristisku organizāciju.

Jau ziņots, ka pie Turcijas Iekšlietu ministrijas ēkas valsts galvaspilsētā Ankarā svētdienas rītā uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, bet otru uzbrucēju nogalināja policija.

Apšaudē viegli ievainoti divi policisti.

Par uzbrukumu atbildību uzņēmās PKK.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits