Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ukraina asi nosoda krievu karakuģa brīdinājuma šāvienus kravas kuģa virzienā

Ukrainas valdība asi kritizējusi Krieviju par provokatīvu rīcību pēc tam, kad Krievijas karakuģis raidīja brīdinājuma šāvienus, lai piespiestu kravas pārvadātājkuģi Melnajā jūrā pakļauties Krievijas militārpersonu prasībām, vēsta AFP.

"Ukrainas Ārlietu ministrija stingri nosoda Krievijas Federācijas veiktās provokatīvās darbības Melnajā jūrā pret Turcijas sauskravu kuģi Sukru Okan, kas atradās ceļā uz Izmailas ostu. Krievijas Jūras spēki pārkāpa ANO Hartu, ANO Jūras likuma konvenciju un citas starptautisko likumu normas. Šīs darbības parādīja Krievijas apzināto politiku, apdraudot komerckuģošanas navigācijas brīvību un drošību Melnajā jūrā. Krievijai ir jāatņem iespēja bloķēt starptautisko pārvadājumu maršrutus Melnajā jūrā, tajā skaitā – Ukrainas jūras ostas. Tāpēc Ukraina aicina starptautiskos partnerus pastiprināt centienus saglabāt Melnās jūras graudu iniciatīvas funkcionēšanu, jo tai ir nozīmīga loma globālajā pārtikas drošībā," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Krievija svētdien bija paziņojusi, ka tās Jūras spēku patruļkuģis Vasiļij Bikov raidījis brīdinājuma šāvienus kravas pārvadātājkuģa virzienā tāpēc, kā tā kapteinis nav reaģējis uz prasību apturēt kuģi, lai Krievijas pārstāvji varētu to pārbaudīt. Krievias militārpersonas esot nosēdušās uz kravas kuģa klāja, izmantojot helikopteru Ka29, veikušas kuģa pārbaudi, un kuģis varējis doties tālāk uz Izmailas ostu.

Ukrainas prezidenta administrācijas padomnieks Mihailo Podoļaks Krievijas rīcību nodēvēja par pirātisku uzbrukumu un noziegumu pret trešajai valstij piederošu civilo kuģi citas valsts akvatorijā, vēsta Meduza.io. Viņš arī uzsvēra, ka Ukraina centīsies panākt, lai starptautiskā sabiedrība šo Krievijas rīcību atzīst par noziegumu. Ukraina tagad izvēlēšoties piemērotāko rīcību, kā atbildēt Krievijai par šo nodarījumu.

Krievija 17. jūlijā paziņoja, ka izstājas no Melnās jūras graudu iniciatīvas vienošanās, un sāka intensīvos raķešu un dronu triecienos postīt Ukrainas ostu infrastruktūru. Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka kopš 20. jūlija visus kuģus, kas dodas uz Ukrainas ostām Melnajā jūrā, uzskata par potenciāliem Ukrainai paredzēto militāro kravu pārvadātājiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits