Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukraina EDSO: Labības eksportam no ostām vajadzīga starptautiska jūra spēku misija

Lai nodrošinātu eksporta koridoru funkcionēšanu Melnajā jūrā Ukrainas labības izvešanai, ir vajadzīga starptautiska jūras kara spēku misija, ceturtdien Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) Pastāvīgās padomes sēdē Vīnē paziņoja Ukrainas pastāvīgais pārstāvis starptautiskajās organizācijās Vīnē Jevhens Cimbaļuks.

"Ukraina ir maksimāli skaidri paudusi savu nostāju par jūras ostām: krasta līnijas aizsardzībai ir vajadzīga militārā tehnika, bet eksporta ceļu patrulēšanai Melnajā jūrā - jūras kara spēku misija," sacīja Cimbaļuks.

Ņemot vērā neseno Krievijas raķešu triecienu labības terminālim Mikolajivā, "nedrīkst izslēgt Krievijas plānus izmantot šādu koridoru uzbrukumam Odesai un Ukrainas dienvidiem", norādīja Ukrainas vēstnieks.

Viņš sacīja, ka Ukraina novērtē partneru centienus, kuru mērķis ir atbloķēt Ukrainas ostas ar mērķi izvest labību, tomēr "vajag būt uzmanīgiem". "Krievijas solījumi vienmēr ir veltīgi. Cik reižu viņi ir solījuši neuzbrukt ukraiņiem?" rezumēja Cimbaļuks.

Krievijas agresijas dēļ Ukrainas ostās ir nobloķēti vairāk nekā 20 miljoni tonnu labības, kas paredzēta eksportam. Tas izraisījis globāla bada draudus, jo gandrīz pusi visa piegāžu apjoma ANO Pasaules pārtikas programmas ietvaros sastāda tieši Ukrainas labība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits