Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ukraina: Krievija apdraud kodolenerģētikas attīstību pasaulē

Krievija ar savām darbībām Ukrainā faktiski apdraud kodolenerģētikas attīstību visā pasaulē, paziņoja Ukrainas enerģētikas ministrs Hermans Haluščenko preses konferencē pēc tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisāri Kadri Simsoni.

"Viss, kas pasaulē pastāvēja attiecībā uz kodoldrošību, ir iznīcināts. Un tas attiecas ne tikai uz Zaporižjas un Čornobiļas AES. Krievija šodien ir faktiski sagrāvusi kodolenerģētikas attīstības struktūru. Kā paredzamus draudus mēs aplūkojām teroraktus, zemestrīces. Bet, atvainojos, uzbrukumi atomstacijām ar smagā bruņojuma pielietošanu - neviens pasaulē šajā kontekstā neko tādu nav aplūkojis," atzīmēja ministrs.

Haluščenko pauda pārliecību, ka ir nepieciešams saglabāt un nostiprināt Eiropas valstu solidaritāti un turpināt pastiprināt sankcijas pret Krieviju.

"Attālums, kādā Krievija var palaist raķetes, ir bīstams jebkuras AES pastāvēšanai. Tas ir nozares attīstības jautājums. Ja mēs neko nedarīsim, viņi galīgi nogalinās atomenerģētiku kā tādu visā pasaulē," rezumēja Haluščenko. 

Jau ziņots, ka Krievijas armija kopš 4.marta ir sagrābusi Zaporižjas AES. Okupanti ir izvietojuši stacijas teritorijā militāro tehniku un munīciju, kā arī apšaudījuši apkārtni un pašu staciju, izraisot ārējās barošanas atslēgšanos.

ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) ir iesaistījusies sarunās ar Ukrainu un Krieviju, lai saskaņotu drošības zonu ap Zaporižjas AES. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits