Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
MARUV sociālajā tīklā Instagram ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu Eirovīzijā

Ukraina šogad Eirovīzijā nepiedalīsies

Pēc vairāku nacionālās atlases fināla dalībnieku atteikuma Ukrainas nacionālā raidsabiedrība nolēmusi nesūtīt valsts pārstāvjus uz Eirovīzijas starptautisko dziesmu konkursu Izraēlā.

"Šī gada Eirovīzijas nacionālajā atlasē par uzvarētāju kļuva dziedātāja MARUV, kurai nacionālā raidorganizācija kā katru gadu piedāvāja slēgt līgumu par dziesmu konkursu. Taču pēc sarunām MARUV atteicās parakstīt līgumu," teikts Ukrainas nacionālās raidsabiedrības NOTU paziņojumā.

Dziedātāja sestdien uzvarēja nacionālajā atlasē un ieguva tiesības pārstāvēt Ukrainu šīgada Eirovīzijā, kas maijā notiks Izraēlā. Tomēr pēc sarunām pirmdien NOTU paziņoja, ka nav spējusi vienoties ar MARUV, un abas puses apsūdzēja viena otru šī konkursa politizēšanā.

Viens no līguma nosacījumiem būtu liedzis MARUV koncertēt Krievijā, lai gan viņai ir paredzēts 6.aprīlī uzstāties Maskavā ar savu pirmo solo koncertu.

NOTU paziņoja, ka MARUV nepiekrita būt par "Ukrainas kultūras vēstnieci" un "Ukrainas sabiedrības viedokļa paudēju pasaulē".

MARUV sociālajā tīklā Instagram ierakstīja, ka ir noraidījusi nosacījumus, kas liktu viņai spēlēt politisku lomu Eirovīzijā.

"Es neesmu gatava uzstāties ar lozungiem, pārvēršot manu parādīšanos konkursā par reklāmu mūsu politiķiem," paziņoja MARUV. "Es esmu mūziķe, nevis instruments politiskajā arēnā."

Vēlāk no dalības Eirovīzijā atteicās arī atlases fināla otrās un trešā vieta ieguvēji Freedom-jazz girls band un Kazka, kā arī vēl viens fināla dalībnieks Brunettes Shoot Blondes.

NOTU paziņoja, ka varēja sūtīšanai uz Izraēlu izvēlēties jebkuru izpildītāju, kas nepiedalījās nacionālajā atlasē, taču no tādas alternatīvas raidorganizācija atsakās, cienot skatītāju izvēli nacionālajā atlasē. Esošajā situācijā, kā arī ņemot vērā pārmērīgo politizāciju atlases laikā, sabiedriskā raidorganizācija izlēmusi atteikties no dalības Eirovīzijā.

Top komentāri

Dairis
D
Kāpēc Donbasa tautas repubilika šogad uz Izraēlu savu pārstāvi nesūtīs?
Maruvja varēja dziedāt,
M
nevis SPĒLĒT kaut kādu tur politisku lomu. Stulbā baba!
...
.
Neatkarīgi no iemesliem - vispareizākais lēmums attiecībā uz šo balagānu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits