Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 10. septembris
Jausma, Albertīne

Ukrainā Sumu apgabalā obligātā kārtā paredzēts evakuēt 6000 cilvēku

Ukrainā izsludināta obligāta evakuācija Sumu apgabalā, kas atrodas līdzās Krievijas Kurskas apgabalam, un plānots evakuēt aptuveni 6000 cilvēku no 23 apdzīvotām vietām, trešdien paziņoja Sumu apgabala militārās pārvaldes vadītājs Volodimirs Artjuhs.

"Parakstīts attiecīgs rīkojums par obligāto evakuāciju 23 apdzīvotās vietās. Tas stājas spēkā no parakstīšanas brīža. Ir noteikti uzdevumi, sagatavoti evakuācijas spēki un līdzekļi," pavēstīja Artjuhs.

Pēc viņa teiktā, runa ir par aptuveni 6000 cilvēku, tostarp 425 bērnu, evakuāciju. Primārais uzdevums ir evakuēt ģimenes ar bērniem, sacīja Artjuhs.

6.augustā Krievijas bruņotie spēki 45 reizes apšaudīja Sumu apgabalu un fiksēti 132 sprādzieni.

Krievijas propagandisti un militārie blogeri trešdien ziņo, ka ukraiņu karavīri, kas naktī uz otrdienu iebrukuši Krievijas Kurskas apgabalā, nostiprinājušies pierobežas zonā.

Ukrainas puse notikumus Kurskas apgabalā pagaidām nekā nav komentējusi.

Krievijas Aizsardzības ministrijai tuvie kanāli platformā "Telegram" vēsta, ka Ukrainas armijas vienības Kurskas apgabala Sudžas rajonā ieņēmušas Nikolajevas-Darjinas, Sverdļikovas un Darjinas ciemus.

Vistālāk no robežas - četru kilometru attālumā - atrodas Darjina.

Tiek arī apgalvots, ka Ukrainas karaspēks mēģinājis pārņemt kontroli pār automaģistrāli Riļska-Sudža.

Propagandisti apgalvo, ka Ukrainas armija ir pavirzījusies uz Sudžas rietumu priekšpilsētu Gončarovku, kas atrodas astoņu kilometru attālumā no robežas, kur, pēc neapstiprinātām ziņām, notiek kaujas.

Kaujas notiekot arī pierobežas saimniecībā "Oļešņa".

Saskaņā ar citām ziņām Ukrainas armijas vienības atrodas Darjinā, Sverdļikovē, Gogoļevkā, Gončarovkā, bet Aļešnā ukraiņu karavīri pārņēmuši kontroli pār Krievijas atbalsta punktiem.

Turklāt tiek ziņots, ka ukraiņu karavīri, iespējams, veic Sudžas-Beļicas šosejas attālinātu mīnēšanu.

Militārie blogeri apgalvo, ka Kurskas apgabalā frontes platums ir desmit līdz 11 kilometri, un šaurā frontes posmā ukraiņi pavirzījusies desmit kilometrus uz rietumiem no Sudžas.

Blogeri arī ziņo, ka Ukrainas spēki pārņēmuši kontroli pār gāzes staciju "Sudža", kas ir svarīgs punkts Krievijas gāzes piegādes ceļā uz Eiropu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atvaira lidrobotu uzbrukumu Kijivai

Naktī uz pirmdienu krievi atkal uzbrukuši Kijivai ar lidrobotiem"Shahed", taču ukraiņu zenītartilēristi visus bezpilota lidaparātus notriekuši, pirms tie sasniedza galvaspilsētu, paziņojis...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits