Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija
Vairāki Ukrainas politiķi mudināja Kijevu neizrādīt piekāpību tikai tāpēc vien, ka Samoilova ir invalīde

Ukrainai draud izslēgt no Eirovīzijas par Krievijas pārstāves neielaišanu

Eirovīzijas dziesmu konkursa organizatori ir draudējuši izslēgt Ukrainu no turpmākiem konkursiem, ja valstī uz maijā paredzēto konkursa finālu Kijevā netiks ielaista Krievijas pārstāve Jūlija Samoilova, piektdien ziņoja Eiropas mediji.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) pagājušajā nedēļā aizliedza 27 gadus vecajai Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015.gadā uzstājusies ar koncertu.

Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) vadītāja Ingrīda Deltenre vēstulē Ukrainas premjerministram Volodimiram Groismanam paziņoja, ka aizliegums Krievijas dziedātājai piedalīties Eirovīzijā ir nepieņemams, un brīdināja, ka Ukrainas sabiedriskā raidkompānija UAPBC tā dēļ var tikt izslēgta no turpmākiem pasākumiem.

Šo vēstuli, kas datēta ar 23.martu, Eiropas mediji publicēja piektdien. Eirovīzijas preses birojs ir apstiprinājis šīs vēstules autentiskumu Vācijas medijam Deutsche Welle.

Ja Kijevas noteiktais aizliegums Samoilovai netiks atcelts, tas "noteikti būs ar ļoti lielu negatīvu ietekmi uz Ukrainas kā mūsdienīgas, demokrātiskas Eiropas nācijas starptautisko reputāciju," vēstulē rakstīja Deltenre.

"Mēs esam aizvien vairāk neapmierināti, faktiski sašutuši par to, ka šīgada konkurss tiek izmantots par instrumentu notiekošajā konfrontācijā starp Krievijas Federāciju un Ukrainu," viņa piebilda.

Krievijas Pirmais kanāls ir noraidījis Eirovīzijas organizatoru piedāvājumu ļaut Samoilovai piedalīties konkursā attālināti ar video translācijas starpniecību.

"Mēs piedāvājumu piedalīties attālināti uzskatām par dīvainu un noraidām to, jo tas ir absolūti pret pasākuma būtību," teikts kanāla paziņojumā.

27 gadus vecā Samoilova kopš 13 gadu vecuma ir pirmās grupas invalīde un pārvietojas ratiņkrēslā. Ir paredzēts, ka viņa Eirovīzijā uzstāsies ar dziesmu Flame Is Burning.

Ukraina jau iepriekš Samoilovas izraudzīšanos raksturoja kā provokāciju. Vairāki Ukrainas politiķi mudināja Kijevu neizrādīt piekāpību tikai tāpēc vien, ka Samoilova ir invalīde.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls 9.-13.maijā notiks Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja Džamala no Ukrainas.

 

Top komentāri

Ieva Zagante
I
Iemesls ir aiz matiem pievilkts, jo viņa ir Krievijas pilsone. Vienkārši, tā kā viņa ir invalīde, tad tādā štrunta konkursā kā Eirovīzija, uzvara viņai ir tikpat kā kabatā. Ja vien kāds no pārējiem nenodemonstrēs kaut ko tik satriecošu, ka visi Eirovīzijas fani būs mēmi. Un pat tad Krievija varēs turpināt savu bla-bla-bla, ka talantīgo, ģeniālo un sazin kādu tur vēl piekāsa. Bet ja Krievija uzvarēs, Ukrainā iespējams ir viss. Jo tā izskatās, ka arī tur cilvēki sen ir aizmirsuši, ka tas teorētiski ir dziesmu, nevis izpildītāju konkurss, turklāt visai štruntīgs (jo to dziesmu, kuras kāds atceras kaut neilgu laiku ir....)
Kims Cins
K
Kapec EBU neuztraucas par to, ak Krievija sim konkursam ir izvirzijusi invalidi, kurai nav vietas sada konkursa?? Vai tad EBU ir vieni idioti, debiliki, k anesaprot to, ka Krievija rikojas zemiski, nekaunigi ka teroristi un santazisti? Vai tad sie debilie EBU locekli ir aizmirsusi, ka Krievija iepreiksejaos gados ar kadu pompu, ar kadam putam izraudzijas kanditatu kuru sutit uz Eiroiziju?? Bet saja gada kadam ienaca prata, jo sis konkurs notiek Ukraina, kuras valsts teritorijas Krima, Donecka, Luganska ir krievu okupetas, aizutit speciali invalidi, lai izverstu nekaunigu kampanu pret Ukrainas valst un ukrainu tautu.
Ddd
D
Atkal jau pasaules lielākais terorists ir iekustinājis visas sviras lai pēc iespējas vairāk ieriebtu gan ukrainai gan eiropai, par naudu var visu nopirkt. Krieviju vajadzētu vispār izslēgt no visas pasaules, lai vārās savā korupcijas un kara sulā viena pati.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits