Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ukrainas Drošības dienests nopratinājis Saakašvili

Ukrainas Drošības dienests (UDD) trešdien vairākas stundas nopratināja bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili saistībā ar decembrī Kijevā notikušu viņa atbalstītāju demonstrāciju, kas izvērtās vardarbībā.

"[Ukrainas varas iestādes] izmanto šādus pasākumus, lai novērstu uzmanību no mūsu politiskajām darbībām," sacīja Saakašvili.

Saakašvili, kurš septembrī nelegāli ieradās Ukrainā, ar demonstrācijām šajā valstī cenšas palielināt atbalstu savai pretkorupcijas kampaņai, kas vērsta pret Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Saakašvili trešdien tika nopratināts saistībā ar viņa atbalstītāju mēģinājumu decembrī ieņemt kultūras centru Neatkarības laukumā Kijevā, kura laikā tika ievainoti vairāki desmiti policistu.

Saakašvili pašlaik ir bez pilsonības, jo viņa Gruzijas pilsonība tika anulēta 2015.gadā pēc Ukrainas pilsonības iegūšanas, savukārt Ukrainas pilsonība viņam tika atņemta jūnijā.

Porošenko 2015.gadā palīdzēja Saakašvili kļūt par Odesas apgabala gubernatoru, bet viņš pēc 18 mēnešiem atkāpās no šī amata, apsūdzot Porošenko solījumu nepildīšanā un norādot, ka tiek bremzēti viņa centieni cīnīties pret korupciju augstu ierēdņu aprindās.

Tiesa Gruzijā 5.janvārī aizmuguriski piesprieda Saakašvili trīs gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā, kas notikusi viņa prezidentūras laikā. Saakašvili bija Gruzijas prezidents no 2004. līdz 2013.gadam.

Saakašvili, kurš šobrīd vada Ukrainas opozīcijas Jauno spēku kustību, Ukrainā tiek inkriminēts atbalsts noziedzīgo organizāciju dalībniekiem un noziedzīgas darbības slēpšana.

Ir gaidāms, ka Saakašvili ceturtdien dosies braucienā pa Ukrainu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits