Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ukrainas ugunsdzēsēji pastiprina centienus apdzēst ugunsgrēkus pie Černobiļas

Ukrainas ugunsdzēsēji sestdien pastiprinājuši centienus apdzēst ugunsgrēkus netālu no bijušās Černobiļas atomelektrostacijas (AES), kuri deg jau divas nedēļas un kuru dūmi ietinuši smogā galvaspilsētu Kijevu.

Reģionā joprojām deg vismaz seši ugunsgrēki, liecina Ukrainas Ārkārtas dienesta sestdien publicētās kartes.

Ugunsgrēku dzēšanā iesaistījušies vairāk nekā 700 ugunsdzēsēji, kas izmanto helikopterus.

Pēc satelītuzņēmumiem aplēsts, ka ugunsgrēki skāruši 11 500 hektārus meža, taču vides aizstāvju organizācija Greenpeace saka, ka patiesā platība varētu būs četras reizes lielāka.

Tikmēr biezs smogs ietinis galvaspilsētu Kijevu, kas atrodas 70 kilometru attālumā no Černobiļas slēgtās zonas robežas. Varasiestādes uzstāj, ka trīs miljonus iedzīvotāju lielajā pilsētā radiācijas līmenis nav paaugstināts.

Vācija sestdien paziņoja, ka nosūtīs Ukrainai palīdzību 230 000 eiro vērtībā, tostarp specializētu mežu ugunsgrēku dzēšanas mašīnu, 80 radiācijas dozimetrus un 15 kilometrus šļūteņu.

Černobiļas AES katastrofa 1986.gada 26.aprīlī ir lielākais civilās kodolenerģētikas negadījums. Eksplozijā notikuma vietā gāja bojā 30 cilvēki, bet simtiem cilvēku mira vēlāk radiācijas izraisītu slimību dēļ. Precīzs upuru skaits nav noteikts. Toreizējās padomju varasiestādes sākotnēji mēģināja slēpt kodolkatastrofas mērogus.

30 kilometru rādiusā ap AES tika evakuēti 350 000 cilvēku, šajā zonā joprojām nav ļauts dzīvot. Taču aptuveni 200 cilvēki, neskatoties uz oficiālo aizliegumu, ir atgriezušies šajā zonā.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Greenpeace nosaka ugunsgrēku platību ČETRAS REIZES PRECĪZĀK, nekā kosmosa satelīts... lūk kādas ir NVO iespējas!!!!!!!!!!!!!!!!!
teiksim tā
t
Visa Ukraina jau smejas par Kremļa klaunu Zēhū, kurš pameta valsts vadīšanu un kopā ar ģimeni aizmuka no Kijevas, lai neelpotu radiācijas dūmus. Kijevā dūmu radiācija tuvu 1986, kā apgalvo viņu pašu nacionāļi.
Pareizaisjautājums
P
Es atkal un atkal nevaru saprast... kāda velna pēc valstīm ir vajadzīgi t.s. "bruņotie spēki", ja reālu briesmu brīdī tie nenieka nespēj palīdzēt? Ja jūs pat uguni mežā nespējat nodzēst, ko jūs spēsiet darīt pret ienaidniekiem???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits