Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ungārija noteiks jaunus ierobežojumus Ukrainas lauksaimniecības produktu importam

Ungārijas valdība noteiks jaunus ierobežojumus Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, lai aizsargātu valsts zemniekus no lētāku Ukrainas produktu izraisītām tirgus svārstībām, ceturtdien paziņoja Ungārijas zemkopības ministrs Ištvāns Naģs.

Preses konferencē Naģs norādīja, ka 2022.gadā Eiropas Savienības (ES) pieņemtais lēmums atļaut beznodevu importu no Ukrainas, kas bija paredzēts, lai palīdzētu saglabāt Ukrainas ekonomikas darbību pēc Krievijas atkārtota iebrukuma, Eiropas lauksaimniecības tirgū ir izraisījis "lielu pārprodukciju un ievērojami zemas cenas".

Viņš kritizēja ES un Eiropas Komisiju (EK) par nespēju aizsargāt Eiropas lauksaimniekus, kuri nespēj konkurēt ar lētākiem importa produktiem, un sacīja, ka Ungārija pieņems papildu aizsardzības pasākumus "savas valsts kompetences ietvaros".

"Brisele un EK ir nodevusi Ungārijas lauksaimniekus un tā vietā atbalsta Ukrainas oligarhus," uzsvēra Naģs.

Viņš arī sacīja, ka Ungārijas valdība ir izstrādājusi piecu punktu plānu, lai palīdzētu Ungārijas lauksaimniekiem, tostarp paredzot prasību pārdevējiem un loģistikas uzņēmumiem ziņot Ungārijas valdībai par produktiem, kuriem noteikti ierobežojumi un kas tiek importēti caur Ukrainu, neatkarīgi no šo produktu izcelsmes valsts.

Ministrs piebilda, ka ierobežojumi attieksies arī uz pārstrādes produktiem, kas ražoti no Ukrainas graudiem.

Pagājušajā gadā Ungārija ieviesa aizliegumu importēt 24 Ukrainas lauksaimniecības produktus, taču paziņoja, ka atļaus to tranzītu caur valsts teritoriju. Aizliegums attiecās uz graudiem, eļļas sēklām, miltiem, cepamo eļļu un vairākiem gaļas produktiem. Pagājušajā mēnesī valdība no saraksta svītroja Ukrainas dabisko medu.

Kā ziņots, ES martā vienojās atjaunot muitas tarifus atsevišķu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam. Vienošanās attiecas uz olām, putnu gaļu, cukuru, kukurūzu, auzām, putraimiem un medu. Nākotnē šīm precēm tiks noteikta kvota, līdz kuras sasniegšanai tās var pārdot ES bez muitas nodevas, bet kvotas pārsniegšanas gadījumā atkal stāsies spēkā muitas nodeva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits