Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Uz britu leiboristu līdera amatu kandidē seši politiķi

Seši Lielbritānijas leiboristu partijas politiķi līdz otrdienai paziņojuši par nodomu kandidēt uz partijas līdera amatu, kas kļūs vakants, kad to pametīs Džeremijs Korbins.

Otrdien par lēmumu kandidēt pavēstīja leiboristu ēnu kabineta uzņēmējdarbības valsts sekretāre Rebeka Longa-Beilija, kas tiek uzskatīta par partijas kreiso radikāļu frakcijas pārstāvi un "kontinuitātes kandidāti".

Pārējie kandidāti ir ēnu kabineta Brexit ministrs Kīrs Stārmers, kas tiek uzskatīts par samērā centrisku, Emīlija Tornberija un Klaivs Luiss, kas ēnu kabinetā ir attiecīgi ārlietu un finanšu ministri, kā arī parlamenta deputātes Džesa Filipsa un Lisa Nandija.

Runājot radio BBC, Longa-Beilija otrdien sacīja: "Es joprojām atbalstu Džeremiju, jo man likās, ka viņš ir pareizais cilvēks ar pareizu morālo veselumu, lai vadītu partiju."

Leiboristiem nepieciešams "līderis sociālists, kas var strādāt ar mūsu kustību, atjaunot mūsu kopienas un cīnīties par rīcībpolitiku, kurai mēs ticam", žurnālā Tribune, paziņojot par kandidēšanu, rakstīja Longa-Beilija.

Partijas jaunais līderis un līdera vietnieks tiks izziņoti 4.aprīlī.

Parlamenta locekļi iztaujās kandidātus Vestminsterā slēgtā sanāksmē otrdienas vakarā, vēsta ziņu aģentūra Press Association.

Aizvadītajās parlamenta vēlēšanās leiboristi, kas solīja sarīkot atkārtotu Brexit referendumu un īstenot radikāli kreisu politiku, demonstrēja vājāko sniegumu kopš 1935.gada.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Laikraksts: Čečenijas līderis ir smagi slims

Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs ir smagi slims, viņam ir aizkuņģa dziedzera šūnu nekroze, un nav cerību, ka viņš izveseļosies, vēsta tīmekļa izdevums Novaja gazeta Jevropa.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits