Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vācijā marihuānas legalizācija gaidāma tikai nākamgad

Vācijā marihuānas legalizācija, kas sākotnēji bija plānota gadu maijā, visticamāk, tiks atlikta uz 2024.gada pavasari, otrdien paziņojušas amatpersonas.

Likumprojektu par marihuānas legalizāciju izklaides nolūkiem parlamenta apakšpalātā Bundestāgā plānots pieņemt no 13. līdz 15.decembrim. Pēc tam savu viedokli paudīs augšpalāta Bundesrāts, kas pārstāv Vācijas 16 federālās zemes. Taču augšpalātas pēdējā sēde plānota 15.decembrī, tāpēc likumprojekta izskatīšana vēl 2023.gadā ir maz ticama.

Lai gan šiem plāniem nav nepieciešams nepārprotams Bundesrāta apstiprinājums, tās pārstāvjiem ir jādod iespēja tos apspriest tāpat kā jebkuru citu likumprojektu.

Nākamā Bundesrāta sēde pēc tam paredzēta tikai 2024.gada 2.februārī, un pēc tam likums varētu stāties spēkā - agrākais 1.aprīlī, norādīja avoti kanclera Olafa Šolca koalīcijā.

Valdības iniciētais likumprojekts paredz svītrot marihuānu no aizliegto vielu saraksta Narkotiku likumā.

Likumprojektā teikts, ka personām, kas vecākas par 18 gadiem, būs atļauts glabāt līdz 25 gramiem marihuānas un audzēt ne vairāk kā trīs kaņepju stādus personīgai lietošanai. Marihuāna būs pieejamas ar īpašu apvienību starpniecību, tā sauktajos kaņepju klubos, tomēr saskaņā ar likumprojektu šajos klubos vai 250 metru rādiusā ap tiem "zālīti" nedrīkstēs lietot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits