Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācijas Ārlietu ministrija iesaka tūristiem nodrošināties ar skaidru naudu, dodoties uz Grieķiju

Vācijas Ārlietu ministrija svētdien ieteikusi vāciešiem, kuri dodas uz Grieķiju, ņemt līdzi pietiekami daudz skaidras naudas un sekot līdzi notikumu attīstībai.

Ziņu aģentūra AFP iepriekš, atsaucoties uz anonīmu avotu, ziņoja, ka šobrīd Grieķijā tikai 40% bankomātu ir pieejama nauda, jo tos nav iespējams piepildīt tik ātri, cik tie tiek iztukšoti.

Jau vēstīts, ka Grieķijas krīze padziļinājās sestdien pēc tam, kad Eiropas partneri reaģēja uz Grieķijas premjerministra Alekša Cipra aicinājumu rīkot referendumu par starptautisko kreditoru izteiktajiem priekšlikumiem, atsakoties pagarināt valsts glābšanas programmas termiņu pēc 30.jūnija.

Rezultātā pie Grieķijas bankomātiem izveidojās garas iedzīvotāju rindas, ņemot vērā bažas, ka valstī varētu tikt ieviesti kapitāla plūsmas kontroles pasākumi saistībā ar aizvien pieaugošo satraukumu, ka Atēnas piedzīvos Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) parādsaistību maksātnespēju.

Banku darbinieku arodbiedrības pārstāvis AFP atklāja, ka no brīža, kad Ciprs sestdienas rītā paziņoja par gaidāmo referendumu, līdz sestdienas naktij no bankām izņemti 1,3 miljardi eiro.

Eiropas Centrālā banka (ECB) svētdien ārkārtas sanāksmē nolēma saglabāt ārkārtas finansējumu Grieķijas banku sistēmai līdzšinējā līmenī, bet to nepalielināt.

Grieķijas finanšu ministrs Janis Varufakis intervijā britu raidorganizācijai BBC atteicās atklāt, vai Grieķijas valdība tagad gatavojas ieviest kapitāla plūsmas kontroles pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits