Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vācijas armija palīdz ledus dēļ izolētai salai Baltijas jūrā

Lai nogādātu drošībā tūristus, kas atradās uz izolācijā nokļuvušās Vācijai piederošās Hidenzē salas Baltijas jūrā, šonedēļ organizēta glābšanas operācija, kurā iesaistīti divi militārie helikopteri. Glābēji arī piegādājuši pārtiku un pirmās nepieciešamības preces aptuveni tūkstotim uz salas dzīvojošo cilvēku.

Lielā sala dēļ pagājušajā nedēļā uz Baltijas jūras ap Hidenzē salu izveidojās aptuveni 30 centimetrus bieza ledus kārta, ar kuru ledlauzis nespēja tikt galā, tādēļ uz tās esošie aptuveni simts atpūtnieki nevarēja nokļūt uz kontinentālo Vāciju, bet vietējie bija palikuši bez apgādes, raksta Der Spiegel.

Ārkārtas situācijas risināšanā trešdien tika iesaistīta armija, kuras helikopteri vairākkārt piezemējās uz salas, lai uzņemtu iestrēgušos tūristus un nogādātu viņus atpakaļ drošībā. Vienā lidojumā helikopters varēja pārvadāt desmit cilvēkus un viņu bagāžu. Amatpersonas apgalvo, ka operācija nav bijusi bīstama, jo helikopteri esot paredzēti glābšanai, tomēr lielākās grūtības pilotiem sagādājusi redzamība.

Viens lidaparāts uz salas nogādāja vairākas tonnas ar pārtiku un medikamentiem. Pēdējās sūtījumi uz salas bija nonākusi pagājušajā ceturtdienā, bet šopirmdien saliniekiem jau sāka aptrūkties maize, dārzeņi, sviests un olas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits