Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vācijas ministrs: Eiropai ir jāmainās, ar Lielbritāniju vai bez tās

Eiropai ir nepieciešama virzības maiņa, pat ja Lielbritānija nobalsos par palikšanu Eiropas Savienībā (ES), otrdien sacīja Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible.

Lietas nevar palikt tā, kā tās ir bijušas, ministrs sacīja Ekonomiskās padomes sanāksmē. "Pretējā gadījumā cilvēki teiks - "jūs ne nieka neesat sapratuši"."

Nīderlandes finanšu ministrs Jerūns Deiselblūms, kura pārstāvētā valsts šobrīd veic ES prezidentūras pienākumus, un Vācijas lielākās bankas Deutsche Bank līdzpriekšsēdētājs Džons Kraiens arī bija Berlīnē, lai runātu par ceturtdien gaidāmo Lielbritānijas referendumu.

Līdzīgi kā Šeible, arī Deiselblūms pauda aicinājumus uz pārmaiņām, sakot, ka "mums ir jāceļ labāka Eiropa", kurā Lielbritānija uzņemtos lielāku lomu bloka nākotnes veidošanā, ja britu vēlētāji nobalsotu par palikšanu ES sastāvā.

"Dienas pirms un pēc referenduma būs pārbaudījums kapitāla tirgiem," atzina Kraiens, piebilstot, ka Deutsche Bank ir gatava jebkurai tirgus nestabilitātei tuvākajās dienās neatkarīgi no tā, kāds būs referenduma iznākums.

ASV miljardieris un filantrops Džordžs Soross otrdien britu laikrakstā "The Guardian" publicētā vēstulē brīdināja - britu vēlētāji "daudz par zemu" novērtē izstāšanās izmaksas un var sagaidīt finanšu krīzes "melno piektdienu", ja nolems bloku pamest.

"Pārāk daudzi uzskata, ka balsojumam par ES pamešanu nebūs nekādas ietekmes uz viņu personīgo finansiālo stāvokli," norādīja Soross.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits