Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Vācu baņķieris: eiro zona var sabrukt, ja Berlīne vilcināsies risināt parādu krīzi

Vācijas valdībai ir jāuzņemas vadošā loma eiro zonas parādu krīzes risināšanā, lai nepieļautu Eiropas Monetārās savienības (EMS) sabrukumu, trešdien paziņoja Vācijas banku federācijas BdB vadītājs Andreass Šmics.

"Monetārā savienība izjuks, ja Vācija, kas ir tās ietekmīgākā dalībniece, neuzņemsies līderes lomu un neparādīs ceļu [izkļūšanai no parādu krīzes," viņš sacīja intervijā laikrakstam Bild.

Šmics asi kritizēja Vācijas, Francijas un citu eiro zonas valstu valdības par vilcināšanos īstenot iedarbīgus pasākumus pašreizējā situācijā, kad krīze padziļinās.

"Politiskās aprindas, protams, neko nespēj darīt, lai [nepieļautu] kritumu akciju tirgos, taču problēmas slēpjas apstāklī, ka Eiropas [Savienībā] nav [nosprausts rīcības] virziens. Valdības Berlīnē, Parīzē un citviet neparāda drosmi un nepieņem lēmumus," neapmierinātību pauda Vācijas banku federācijas šefs.

Pēc viņa teiktā, valdības "padodas situācijai un atļauj, lai krīze tām diktētu savus noteikumus".

Eiropas Centrālās Bankas (ECB) vadītājs Žans Klods Trišē otrdien pauda viedokli, ka pašreizējā finanšu un ekonomiskā krīze ir smagākā kopš Otrā Pasaules kara un mudināja Eiropas Savienības valstu valdības, sevišķi Itāliju un Spāniju, pildīt savu pienākumu, samazinot savus budžeta deficītus un stabilizējot finanses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits