Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vērienīgā demonstrācijā Londonā pieprasa vēl vienu "Brexit" referendumu

Londonā sestdien notiek vērienīgā demonstrācijā, tās dalībniekiem prasot rīkot vēl vienu referendumu par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Atbilstoši demonstrācijas rīkotāju - kustības "People's Vote" ("Tautas balsojums") - aplēsēm demonstrācijā piedalās vairāk nekā 600 000 cilvēku, krietni pārsniedzot sākotnējās prognozes, ka piedalīties varētu 100 000.

Demonstrantu vidū ir arī visa politiskā spektra likumdevēji.

Viens no demonstrācijas dalībniekiem Londonas mērs Sadiks Hans tviterī norādīja, ka šis "mūsu demokrātijā ir vēsturisks brīdis".

Daži demonstranti mērojuši pat vairāk nekā 1000 kilometru no Orkneju salām, Skotijas ziemeļu piekrastē. Jauna referenduma atbalsta gājienā demonstranti piedalās veselām ģimenēm.

Demonstrāciju atbalstījis laikraksts "The Independent", kura tīmekļa petīciju referenduma atbalstam parakstījuši 900 000 cilvēku.

Organizācija brīdinājusi, ka "tuvojas krīze", kad likumdevējiem būs jābalso par ES un premjerministres Terēzas Mejas vienošanos.

Likumdevējiem būs "jāizlemj, vai padarīt mūsu valsti nabadzīgāku, sagraut mūsu vitālos sabiedriskos pakalpojumus un izpostīt dzīves izredzes jaunatnei, vai rīkot mums visiem tautas balsojumu par "Breksita" vienošanos", norādīja organizācija.

Meja šonedēļ parlamentā noraidīja vēl viena referenduma iespēju, atgādinot kritiķiem no proeiropeiskā spārna, ka "17,4 miljoni cilvēku nobalsoja par izstāšanos no ES".

2016.gada jūnijā referendumā piedalījās 72% balsstiesīgo vēlētāju, un 52% no viņiem nobalsoja par izstāšanos no ES.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka tagad pārsvars varētu būt nosvēries uz otru pusi, tomēr valsts šajā jautājumā joprojām ir stipri sašķelta.

 

Top komentāri

XT
X
Es skatījos UK mass media: Tur jau pilns ar imigrantiem..tajā protesta akcijā...Gluži tas pats kas Rīgā vasarā kad CCCP imigranti te protestēja valodu jautājumā...
Jā, kamēr
J
nenobalsos tā, kā vajag:))))
yes!
y
Un pēc tam trešo referendumu. Un pēc tam ceturto. Un tad piekto. :)))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits