Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zelenskis sola nepievilt vēlētājus

Ukrainas prezidenta vēlēšanās uzvarējušais Volodomirs Zelenskis svētdien solīja nepievilt vēlētājus.

"Paldies visiem ukraiņiem, kuri mani atbalstīja. Paldies visiem ukraiņiem, kuri izdarīja citu izvēli. Paldies visiem ukraiņiem, lai kur viņi arī neatrastos. Apsolu, ka nekad jūs nepievilšu jūs visus," sacīja Zelenskis savā priekšvēlēšanu štābā pēc tam, kad pēc iecirkņu slēgšanas paziņotie nobalsojušo vēlētāju aptauju rezultāti liecināja par viņa pārliecinošu uzvaru prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā.

"Kamēr vēl oficiāli neesmu prezidents, kā Ukrainas pilsonis varu teikt visām pēcpadomju savienības valstīm: paskatieties uz mums - viss ir iespējams!" teica Zelenskis.

Savukārt vēlēšanās zaudējušais pašreizējais prezidents Petro Porošenko savā štābā paziņoja, ka, lai gan nākammēnes viņam jāatstāj prezidenta amats, viņš neaizies no politikas, jo uzskata par nepieciešamu aizstāvēt valsts Eiropas un eiroatlantisko stratēģiju.

"Es palieku politikā, cīnīšos par Ukrainu, un vēlos paskaidrot, kāpēc. Jo mūsu komandai ir jāaizstāv tie sasniegumi, kurus mēs kopā ar ukraiņu tautu atkarojām ārkārtīgi smagos apstākļos šajos piecos gados," sacīja Porošenko.

Viņš uzsvēra, ka jāaizstāv Eiropas un eiroatlantiskā stratēģija, "tās robežas, uz kurām mēs izgājām šajos piecis gados, un kuras tagad diemžēl ir apdraudētas".

"Mūsu komanda tās aizstāvēs. Mūsu komanda aizstāvēs kursu uz dalību Eiropas Savienībā un NATO,"  teica Ukrainas prezidents.

"Un, ja netiks īstenotas parakstītās Minskas vienošanās, tostarp tās neīstenos Ukraina, mūsu komanda aizstāvēs [Krievijai noteikto] sankciju režīma turpināšanu," piebilda Porošenko.

Viņš solīja, ka nodrošinās spēcīgu opozīciju Zelenskim, taču atbalstīs nākamo prezidentu, ja viņa rīcība atbildīs Ukrainas interesēm.

Jau ziņots, ka pēc nobalsojušo vēlētāju aptauju rezultātiem, Ukrainā svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā uzvarējis komiķis Volodimirs Zelenskis.

Pēc projekta "Nacionālā nobalsojušo vēlētāju aptauja-2019" datiem, Zelenskis saņēmis 73% balsu, bet pašreizējais prezidents Petro Porošenko - 25% balsu.

Projektu "Nacionāla nobalsojušo vēlētāju aptauja-2019" īstenoja fonds "Demokrātiskās iniciatīvas", Kijevas Starptautiskais socioloģijas institūts un Ukrainas Ekonomikas un politikas pētījumu centrs, aptaujājot vairāk nekā 13 000 nobalsojušos vēlētājus 300 iecirkņos visā valstī.

Līdzīgi rezultāti arī citām nobalsojušo aptaujām.

Vēlēšanu iecirkņi ir slēgti, notiek balsu skaitīšana, un tuvākajās stundās gaidāmi provizoriskie rezultāti.

Prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā pirms trim nedēļām, kurā bija 39 kandidāti, Zelenskis saņēma 30% balsu, bet Porošenko - 16% balsu.

Prezidenta amata termiņš ir pieci gadi.

Top komentāri

repsis
r
Kā var nesolīt ?
skaitļi
s
Ukrainā vēlēšanās ir piedalījušies 25 reģioni (24 apgabali + galvaspilsēta). Porošenko labākie rezultāti: 62% Lvivā, 46% Ternopilē, 42% Ivanofrankivskā, citur no 8% līdz 37%. Zelenskim sliktākie rezultāti: 34% Lvivā, 50% Ternopilē, 54% Ivanofrankivskā, citur no 60% līdz 89%.
atkal
a
pilns nets ar tukša diiiireseeejiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits