Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Ilustratīvs attēls

Ziņojums: Padomju spēki Polijas ziemeļos nogalinājuši 10 000 cilvēku

Atslepenotā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) spiega ziņojumā lasāmi līdz šim nezināmi apgalvojumi, ka Polijā drīz pēc Otrā pasaules kara beigām PSRS spēki masveidā slepkavojuši paši savus pilsoņus, vēsta tīmekļa izdevums niezalezna.pl.

Ar 1952.gada 10.oktobri datētajā ziņojumā lasāmi šokējoši apgalvojumi par PSRS spēku aktivitātēm okupētajā Polijā pēc kara noslēguma, norāda medijs Reporters.pl.

Izdevums citē CIP aģentu, kurš ziņojumā rakstījis: "Poļu aculiecinieks man sacīja, ka Vitominas mežā [netālu no Gdiņas] masu kapos apglabāti vairāk nekā 10 000 padomju pilsoņu."

"Viņus pēc Otrā pasaules kara nošāva paši padomju spēki. Tie bija padomju strādnieki, kas bija repatriēti no Vācijas."

Nākamais teikums ziņojumā aizkrāsots.

Citā ziņojuma vietā aģents apraksta padomju bruņoto spēku formējumus, kas izvietoti mežā pie Kolobžegas, vēsta niezalezna.pl.

"Šo karavīru morāle un disciplīna ir ievērojami kritusies," aģenta rakstīto citē izdevums.

"Gadījumi, kad padomju karavīri uzbrūk poļu meitenēm, kļūst arvien biežāki. Dažos gadījumos sievietes tiek nogalinātas, lai slēptu visas pēdas. Šie gadījumi publiski, protams, netiek minēti," ziņojumā skaidro aģents.

Top komentāri

Zigis
Z
Krievi noslepkavoja visus kas bija redzejusi ka cilveki dzivo rietumos,tas nav nekas jauns.
žemiņ žibao
ž
kas ir tas ir , krievi ir bijuši zveeriigi jau no neatminamiem laikiem , tas mantojums no mongoļu tataaru juuga laikiem , 300 gados naids iedziits uz apkaarteejiem liidzcilveekiem ir asiniis, jau Šveikam pirmaa pasaules kara laikaa neieteica padoties krievu guustaa , jo krievi guustekņus pakaŗjot , nogriež tiem dabiigaas lietas un iespraužot tiem mutee, pasaulei ir jaazin kaadi briesmoņi ir krievi , peec vaacu kapitulaacijas pusi Eiropas, krievi izvaroja un noslepkavoja daudz ļaužu, šausmu darbi ir pastraadaati arii Čečenijas kaŗja laikaa , taapat Gruzijaa un patreiz daunbassaa, arii Krimaa bez tiiriišanas nav iztikts jau staļina laikaa, miljoniem ir noslepkavoti laageros un nomeerdeeti badaa , taadi ir muusu austrumu kaimiņi, ne velti peec kaŗja tika nodibinaats NATO , taa funkcijas jau toreiz bija aizsargaat Eiropu no krieviem, kas ir aktuaalas arii šodien , ceru ka Ameerikas jaunajam prezidentam tas tiks pienaaciigi ieskaidrots , ar krieviem draudzeeties biistami.
Volodja
V
Krievijas armija bija un ir visnecilvecigaka pasaules vesture,cik noslakteja Katina,cik Baltija un citas zemes?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits