Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zviedrijas Swedbank piemērots 360 miljonu eiro sods

Zviedrijas Swedbank piemērots četru miljardu Zviedrijas kronu jeb 360 miljonu eiro sods par trūkumiem iekšējās kontroles sistēmās un pārvaldībā, pavēstīja Swedbank.

Vienlaikus bankā norādīja, ka banku uzraugu Zviedrijā un Igaunijā secinājumi par vēsturiskiem trūkumiem Swedbank iekšējās kontroles sistēmās un pārvaldībā saskan ar pašas bankas iepriekš secināto, un Swedbank apmaksās Zviedrijas regulatora piemēroto soda naudu 360 miljonu eiro apmērā.

Regulatori Zviedrijā un Igaunijā pieprasījuši bankai turpināt uzlabot naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas risku novērtējuma, noteikšanas un analīzes spējas, kā arī pilnveidot organizatorisko struktūru un palielināt pieejamos resursus.

Zviedrijā veiktajā izmeklēšanā secināts, ka Swedbank bijuši nopietni trūkumi naudas atmazgāšanas riska vadībā tās Baltijas valstu nodaļās. Bankas apzināšanās par naudas atmazgāšanas risku un tās procesiem, metodēm un kontroles sistēmām bija nepietiekama. Baltijas valstu operācijās arī nebija adekvātu resursu cīņai ar naudas atmazgāšanu, teikts inspekcijas paziņojumā.

Bankā atzīmēja, ka abās valstīs Swedbank regulatoru prasības īstenos noteiktajos termiņos.

Swedbank grupas vadība apliecinājusi, ka banka nemainīgi turpinās darbu un attīstību četros pamattirgos - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Zviedrijā.

Latvijas Swedbank mediju attiecību vadītājs Jānis Krops aģentūrai LETA norādīja, ka Swedbank darbu Latvijā šie atzinumi neietekmē, jo Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šādu pārbaudi veica jau 2016.gadā.

"Swedbank jau iepriekš atzinusi, ka līdz 2016.gadam tai bijušas nepilnības iekšējās kontroles sistēmās, kas ļāvušas negodīgiem klientiem izmantot bankas sistēmas nelikumīgām darbībām. Latvijas banku uzraugs - FKTK - līdzīgu pārbaudi Swedbank Latvijā veica jau 2016.gadā, kā rezultātā banka samaksāja 1,4 miljonu eiro administratīvo sodu un īstenoja plašus uzlabojumus darbā pret finanšu noziegumiem," norādīja bankā.

Jau ziņots, ka Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT vēstījusi par aizdomām, ka starp Danske Bank un Swedbank Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,7 miljardus eiro).

Top komentāri

NU NU
N
PROTAMS KAD TĀ SWE3DBANKA ATMAZGĀ NAUDU ?? MAN PEKSNI IENĀK KONTA 3000 EURO NEZINU NO KURIENES BET KLĀT NETIEKU NE IZNAMT NEKĀ PAJIET 4 STUNDAS UN PĒKŠNI PAZUD KĀ TO IZSKAIDROT.ZVANIJU BANKAI ŠIE PASTALAS NEM,AK ATBILDET NĒ NEKAS TĀDS NAV IESPĒJAMS IEGRUDU PURNĀ ŠIEM EKRĀNŠĀVINUS NU BLISINA ACIS JAMPAMPINI.PILNĪG RIEBJAS TAS ŽURKU MIDZENIS
Divkosība
D
Klassiskā Divkosība! Swedbankai piemēro sodu par naudas atmazgāšanu, līdzigi kā ASV valdība piemēroja sodu Bank of America un Wells Fargo par līdzīgiem pārkāpumiem. Kurpretim Latvijas pakalpiņi Kariņš, Znotiņa, un citi kangari par līdzīgiem pārkāpumiem, sagrāva Latvijas banku ABLV
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits