Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Analīze: Krievijas lidmašīnas avārijas cēlonis varētu būt apledojuši sensori

Aizvadītajā nedēļas nogalē notikušo aviolainera avāriju netālu no Maskavas, kurā gāja bojā 71 cilvēks, varētu būt izraisījuši apledojuši ātruma sensori, vēsta BBC, atsaucoties uz izmeklētāju sniegto informāciju.

Līdz ar nenotīrīto apledojumu no sensoriem lidmašīnas pilotiem, iespējams, bijuši redzami kļūdaini dati par lidaparāta kustības ātrumu, pavēstījusi Krievijas Starptautiskā aviācijas komiteja. Negadījuma izmeklēšanā iesaistīti kopumā vairāk nekā 700 cilvēku, daudziem no viņiem dziļajā sniegā meklējot lidaparāta atlūzas un citas liecības, kas noderēs izmeklēšanā.

Tāpat atbildīgās iestādes apzina aviokatastrofā bojāgājušo cilvēku radinieku DNS paraugus, lai ātrāk varētu identificēt visus upurus.

Iepriekš jau izskanējis, ka negadījuma brīdī, lidmašīnai avarējot neilgi pēc pacelšanās no Domodedovas lidostas Maskavā, neesot atskanējis trauksmes signāls.

Aviokompānijas Saratov Airlines lidmašīna Antonov An-148 bija ceļā no Maskavas Domodedovas lidostas uz Orsku, kas atrodas netālu no Krievijas robežas ar Kazahstānu.

Krievijas Transporta ministrija sākotnēji paziņoja, ka iespējami vairāki avārijas cēloņi, tostarp laikapstākļi vai pilota kļūda. Tāpat paziņots, ka versija par terora aktu ir maz ticama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits