Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

ASV un Krievijas dubultpilsonis Sanktpēterburgā notiesāts par "nacisma reabilitēšanu"

Sanktpēterburgas tiesa trešdien notiesājusi ASV un Krievijas dubultpilsoni par "nacisma reabilitēšanu", jo viņš sociālajā tīklā netieši kritizējis karu.

Jurijam Malevam piespriests trīsarpus gadu cietumsods.

Malevs tika aizturēts decembrī pēc tam, kad Krievijas sociālajā tīklā "Odnoklassniki" dalījās ar attēliem, kuros bija redzama melni oranžā Georga lenta. Tiesas dokumentos teikts, ka vienā no attēliem bija redzama lenta, kas piesprausta pie līķa, un paraksts: "Kā pareizi nēsāt Svētā Georga lentu." Tiesas dokumentos norādīts, ka Maleva ieraksti sociālajā tīklā "pazemojuši Otrā pasaules kara veterānu godu un cieņu".

Malevs tiesā atzina vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās, paziņoja tiesa.

Tiesas dokumentos norādīts, ka apsūdzētais agrāk strādājis par apsargu sporta kompleksā "Match Point" Bruklinā.

Krievija pēc atkārtotā iebrukuma Ukrainā pieņēma likumu, kas paredz bargus sodus par informāciju, kas, varasiestāžu skatījumā, apmelo vai noniecina Krievijas armiju. Likums tiek plaši izmantots pret tiem, kas publiski kritizē karu vai Kremli, tai skaitā pret tiem, kas pametuši Krieviju. Daudzi ir notiesāti aizmuguriski.

Apsūdzības par "nacisma reabilitēšanu" - nodarījumu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem - izvirzītas tiem, kurus varasiestādes uzskata par opozīcijas atbalstītājiem.

Analītiķi pieļauj, ka Maskava varētu izmantot ieslodzītos amerikāņus, lai kaulētos ar ASV. Starp pēdējā laika skaļākajām lietām ir amerikāņu žurnālista Evana Gerškoviča aizturēšana par "spiegošanu" 2023.gada martā un ASV un Krievijas žurnālistes Alsu Kurmaševas aizturēšana 2023.gada oktobrī par to, ka viņa nav reģistrējusies kā "ārvalstu aģente".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits