Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Avoti: Kremlis valsts medijiem liek apcirpt ziņu plūsmu par Trampu

Krievijas un ASV augstāko amatpersonu nesaprašanās atspoguļosies arī Krievijas valsts mediju darbā - tiem noteikts "piebremzēt" ziņas par ASV prezidenta Donalda Trampa aktivitātēm, par vairāku anonīmu avotu stāstīto vēsta Bloomberg.

Šāda prasība saistāma ar Krievijas atklāsmi, ka jaunā ASV administrācija tomēr nebūs tik draudzīga kā sākotnēji cerēts, atklājuši trīs anonīmi avoti, kuriem zināms par Kremļa norādēm medijiem. Vienlaikus ASV turpinās vairākas izmeklēšanas, lai noskaidrotu Trampa konsultantu sakarus ar Krieviju ASV prezidenta priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina administrācija šo lēmumu pamatojusi ar to, ka Krievijas sabiedrībai Trampa nonākšana pie varas un lēmumi kopš stāšanās amatā vairs neesot interesanti, norādījis viens no avotiem.

"Viņi [mediji] neveltīs Trampam kritikas gūzmu, bet vienkārši nerunās par viņu pārāk daudz," izteicies telekanāla Doždj komentētājs Konstantīns von Eggerts.

"Krievijas un ASV attiecību liktenis pašlaik ir mazāk prognozējams nekā vēl pirms pāris nedēļām," viņš piebildis.

Trampa visnotaļ negaidītā ievēlēšana ASV prezidenta amatā Krievijā tika atspoguļota plaši un 9. novembrī Krievijas valsts domē šī ziņa tika sagaidīta ar aplausiem, iezīmējot iespējamu jaunu ēru abām lielvalstīm, Aukstā kara laika pretiniecēm. Maskavā ar sajūsmu uztvēra Trampa priekšvēlēšanu kampaņas laikā sadzirdētās norādes par iespējamu Krievijai noteikto sankciju mīkstināšanu un Putina virzienā vērstos labvēlīgos izteikumus.

Tomēr, pēc Kremļa domām, Krievijas valsts medijos lasāmo ziņu ASV šā gada janvārī kļuva tik daudz, ka Trampam veltīta lielāka publicitāte nekā Putinam, ko apliecināja Interfax dati. Šāda situācija nebija pieredzēta kopš 2012. gada, pirms Putins bija Krievijas premjera amatā un nebija Krievijas medijos visbiežāk piesauktais personāžs.

Pašlaik Krievijas cerības jo īpaši noplakušas pēc Trampa padomnieka nacionālās drošības jautājumos Maikla Flinna atkāpšanās no amata šīs nedēļas sākumā. Viņš bija sniedzis maldinošu informāciju par saviem kontaktiem ar Krievijas amatpersonām, apstiprinājis Baltais nams. Tieši Flinns manīts līdzās Putinam un minēts kā Krievijas labvēlis Vašingtonā.

Top komentāri

DJ Spals
D
Kremļa oligarheļiem apdirsiens vienkārši episks! :D Jau pirms tam bija komiski vērot, kā šie āksti pilnā nopietnībā domāja, ka labais tēvocis Tramps uz paplātes šiem atnesīs visu. Krimu, Donbasu, sazagtos miljardus ofšoros, miers, draudzība un žvačka! Galvenais, ka pats Tramps neko tādu pat solījis nebija. Klasisks gadījums, kad melis pats notic saviem meliem, kā Kremlis noticēja savējiem. Kas tagad? Tramp čmo un kārtējā anālā sāpe. :D Caram Voloģam tagad kļūst galīgi švaki ar izdzīvošanas perspektīvām. Kremļa oligarhļi skumst pēc saviem miljardiem un pilīm rietumos. Voloģa šiem solīja, ka Donalds ir savējais pacans, vsjo shvačeno, sankcijas atcels. Pēc šāda aplauziena nav brīnums, ka caram Voloģam miegā var letāli uzkrist spilvens.
zvirbulēns
z
Kad Trams ar ultimātu pieprasīs Rašen divu nedēļu laikā izvākties no Ukrainas, par viņu atkal runās vairāk kā par Pūķinu!
Vārds
V
Latvijā tāpat kā lielākoties citur ir dota pavēle par Trampu rakstīt tikai kaut ko sliktu un atspoguļot viņu kā jukušu personu, kamēr viņš patiesībā ir gudrākais ASV prezidents pēc visām Bušu un Klintonu pabirām. DIENA BEIDZ MELOT!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits