Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Britu izlūki: Strelkova notiesāšana liecina par pieaugošo autoritārismu Krievijā

Bijušajam krievu diversantu bandu vadonim Krimā un Donbasā Igoram Strelkovam (Girkinam) lietā par aicinājumiem uz ekstrēmistisku darbību piespriestais četru gadu cietumsods liecina par pieaugošu autoritārismu Krievijā, secinājuši Lielbritānijas izlūki.

"Spriedums Girkinam ir daļa no plašākas vēršanās pret tiem, kas kritizē Kremli un karu Ukrainā, un atspoguļo arvien autoritārāku raksturu dzīvei Putina Krievijā," lasāms Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākajā apskatā, kas piektdien publicēts platformā "X".

Britu izlūki atgādināja, ka Strelkovs tika arestēts 2023.gada jūlijā pēc algotņu grupējuma "Vagner" līdera Jevgēnija Prigožina organizētā dumpja mēģinājuma.

Izlūkdienesta ziņojumā piebilsts, ka Strelkovs kritizēja Krievijas vadību un pret Ukrainu izvērstā agresijas kara gaitu.

Britu analītiķi secinājuši, ka pēc Prigožina dumpja Kremlis ir kļuvis jutīgāks pret stingrās līnijas nacionālistu kritiku par kara gaitu, "jo viņi ir viena no nedaudzajām iespējamajām alternatīvām Putina vadībai".

Jau vēstīts, ka šonedēļ Strelkovam piesprieda četrus gadus cietumā. Lieta pret Strelkovu tika ierosināta saistībā ar diviem ierakstiem platformā "Telegram", kuros Federālais drošības dienests (FSB) saskatīja aicinājumus uz ekstrēmismu. Strelkovs savu vainu noliedz.

Strelkovs Hāgā notiesāts lietā par Malaizijas aviolainera notriekšanu Donbasā. Viņam aizmuguriski piespriests mūža ieslodzījums.

Viņš aktīvi atbalstījis Krievijas karu pret Ukrainu, taču arī kritizējis armiju un valsts vadību par, viņaprāt, nepietiekami agresīvu karadarbību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits