Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Eksperti: Notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas lietā Krievija izmantojusi falsificētus satelītattēlus

Ar lielu ticamību var teikt, ka Krievija izmantojusi falsificētus satelītattēlus, lai pamatotu savu apgalvojumu, ka lidsabiedrības Malaysia Airlines pasažieru lidmašīnu pagājušā gada 17.jūlijā Donbasā notriekusi Ukraina, liecina britu pētnieciskās žurnālistikas grupējuma Bellingcat ekspertu ziņojums.

Kā norādīts dokumentā, Krievijas Aizsardzības ministrija pērn 21.jūlijā preses konferencē rādījusi satelītuzņēmumus ar raķetēm Buk kā pierādījumu tam, ka katastrofā, kurā gāja bojā visi 298 pasažieri un apkalpes locekļi, esot vainojama Ukraina. Tikmēr Kijeva un rietumvalstis uzskata, ka lidmašīnu notrieca prokrieviskie kaujinieki ar Krievijas piegādātu Buk raķeti.

Bellingcat eksperti secinājuši, ka ar 14. un 17.jūliju datētie attēli, kuros redzamas Ukrainas raķetes Buk, patiesībā uzņemti gandrīz mēnesi agrāk. Lai to noslēptu, pirmais attēls "papildināts" ar mākoni. Ar ļoti lielu ticamību var apgalvot, ka prāva daļa katra attēla rediģēta ar programmas Adobe Photoshop CS5 palīdzību.

"Iespējamību, ka Krievijas Aizsardzības ministrija netīši kļūdījusies, datējot publicētās fotogrāfijas, var izslēgt," norāda speciālisti, atgādinot, ka attēls, kas datēts ar 17.jūliju, 1.augustā publicēts ministrijas interneta vietnē augstā izšķirtspējā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits