Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

EP grasās aicināt EK un Mogerīni aktīvāk iesaistīties jautājumos par cilvēktiesībām Krievijā

Eiropas Parlaments (EP) grasās aicināt Eiropas Komisiju (EK) un Eiropas Savienības (ES) augstāko pārstāvi ārlietās un drošības jautājumos Federiku Mogerīni aktīvāk iesaistīties dažādos jautājumos, kas saistīti ar Krievijas politiku un aktuālo cilvēktiesību situāciju, aģentūrai LETA apliecināja EP deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

Pabriks, kurš kopā ar Krievijas "melnajā sarakstā" iekļautajiem EP deputātiem ticies ar EP prezidentu Martinu Šulcu, pastāstīja, ka tikšanās laikā pārsvarā pārrunāta parlamenta tālākā politika attiecībā uz Krieviju.

"Sarunas laikā Šulcs apliecināja, ka šajā brīdī neveidos nekādus oficiālos sakarus ar Krievijas Valsts domi, kamēr mūsu cilvēki nebūs izņemti no "melnā saraksta"," pārrunāto klāstīja Pabriks, piebilstot, ka EP bija atsevišķi deputāti, kas vēlējās panākt, lai EP sūtītu delegāciju uz domi. "Tas, protams, tiktu izmantots propagandas nolūkos," viņš piebilda.

Pabriks arī atklāja, ka tikšanās laikā pārspriesta iespēja prasīt EK un Mogerīni aktīvāk iesaistīties dažādos jautājumos, kas saistīti ar cilvēktiesībām un Krievijas politiku. "Tikšanās laikā ar Krievijas pārstāvjiem nepieciešams atgādināt par, piemēram, Ukrainas kara lidotājas Nadeždas Savčenko lietu, lai tās būtu dienaskārtībā, neļaujot no tām izvairīties," pārliecinoši norādīja deputāts.

"Tāpat mēs centīsimies izmantot pārējos kanālus, kas Krievijā ir izmantojami - tās pašas nevalstiskās organizācijas (NVO), aicinot tās uz EP, veidojot dialogu alternatīvā veidā ar Krieviju," piebilda Pabriks.

LETA jau ziņoja, ka Maskava, reaģējot uz ES sankcijām, iesniegusi to ES politiķu sarakstu, kam liegts ieceļot Krievijā. Savukārt Somijas raidorganizācija YLE iepriekš vēstīja, ka tās rīcībā nonācis dokuments ar Krievijā nevēlamo 89 politiķu vārdiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits