Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

G20 samitā apsver jaunas sankcijas pret Krieviju; Putins diskutē par Ukrainu

Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien paziņojusi, ka Eiropas Savienība (ES), reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, apsver iespēju ieviest jaunas finansiālās sankcijas pret atsevišķām personām.

"Pašreizējā situācija nav apmierinoša," žurnālistiem Brisbenā sacīja Merkele, kas ieradusies Austrālijā uz G20 samitu. "Šobrīd dienas kārtībā ir jaunu personu iekļaušana [sankcijām pakļauto cilvēku] sarakstā."

Merkelei ir paredzēta divpusēja tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu samita kuluāros, taču kanclere atzina, ka viņa no šīs sarunas negaida kādas "pēkšņas, kvalitatīvas pārmaiņas".

Tikmēr Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārstāvis noliedzis ziņas, ka Kremļa saimnieks gatavotos priekšlaicīgi pamest Austrālijā notiekošo G20 samitu, jo rietumvalstu līderi izteikuši viņam nesaudzīgu nosodījumu par agresiju pret Ukrainu. Putins Brisbenā paliks, kamēr samits beigsies svētdienas pēcpusdienā, aģentūrai Interfax uzsvēra Dmitrijs Peskovs, piebilstot, ka Krievijas prezidenta individuālās sarunas, kas līdz šim samitā notikušas ar citu valstu līderiem, bijušas tikai un vienīgi par Ukrainu un par sankcijām, ko rietumvalstis vērsušas pret Maskavu.

Krievijas iebrukums Ukrainā ir aizēnojis G20 samita iecerēto dienaskārtību, un gan ASV, gan Eiropas valstu līderi sestdien aicinājuši Maskavu pārtraukt sniegt atbalstu Ukrainas austrumos esošajām bruņotajām bandām, brīdinot, ka pretējā gadījumā varētu tikt pastiprinātas pret Krieviju vērstās sankcijas.

Nepārprotamu signālu Kremļa līderis saņēma, kad nolūkā sarokoties tuvojās Kanādas premjerministram Stīvenam Hārperam.

"Domāju, ka Jūsu roku paspiedīšu, taču man Jums sakāms tikai viens – Jums jāaizvācas no Ukrainas," Putinam sacījis Hārpers.

Par to ar e-pasta starpniecību pavēstījis Kanādas premjera pārstāvis Džeisons Makdonalds. Viņš piebildis, ka Putina reakcija neesot bijusi pozitīva, taču sīkāk to nav paskaidrojis.

Tikmēr Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs Brisbenā kārtējo reizi paziņojis, ka Ukrainā neesot "nekādas agresijas".

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, kas jau iepriekš brīdinājis par jaunām sankcijām pret Krieviju, intervijā televīzijas kanālam "Sky" sestdien uzsvēris par nepieciešamību brīdināt Maskavu, kādas briesmas tā rada, ja turpinās doties "nepareizā virzienā".

"Es to nesaucu par Auksto karu, taču acīmredzami nebūtu neviena interesēs, un nepavisam jau Krievijas, lai tas sāktos," norādīja britu premjers.

Viņš piebilda, ka krievu karakuģi, kas G20 samita priekšvakarā parādījās Austrālijas ziemeļu piekrastē, ir "starptautiskā mačisma" simbols.

Pievienota 4.rindkopa - Putins samitā piedalīsies tik ilgi, cik plānots

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits