Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ignorējot protestus, uz pirmo sēde sanākusi jaunievēlētā Krievijas Valsts dome

Pilnība ignorējot protestus pret plašajiem pārkāpumiem vēlēšanu laikā, šodien uz pirmo sēdi sanākusi jaunievēlētā, 6. sasaukuma Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome, vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi.

Jau notikušas vadošo amatpersonu vēlēšanas, kuru laikā par Valsts domes spīkeru ievēlēts bijušais Krievijas prezidenta administrācijas vadītājs Sergejs Nariškins, kuru gan atbalstīja tikai frakcija Vienotā Krievija, tomēr ar tās 238 (no 450) deputātu balsīm bija pietiekami S. Nariškina ievēlēšanai. Tāpat dome apstiprināja divus pirmos spīkera vietniekus, ievēlot šajos amatos komunistu Ivanu Meļņikovu un bijušo vicepremjeru, Vienotās Krievijas pārstāvi Aleksandru Žukovu.

Turpmākajā sēdes gaitā paredzēts apstiprināt Valsts domes struktūru, kā arī ievēlēt deputātus darbam Valsts domes komitejās. Gaidāms, ka aptuveni puses no 29 komitejām vadība tiks uzticēta Vienotās Krievijas pārstāvjiem. Savukārt komunisti, kas ir otra lielākā Valsts domē pārstāvētā partija, varētu ievērojami palielināt savu pārstāvniecību komitejās.

Jāatgādina, ka saskaņā ar 4. decembrī notikušo vēlēšanu rezultātiem iekļūšanai parlamenta apakšpalātā nepieciešamo 7% vēlētāju atbalstu ieguva četras partijas. Premjerministra Vladimira Putina vadītā Vienotā Krievija, kuras saraksta līderis bija valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs, saņēma 49,3% balsu un 238 no 450 deputātu vietām, kas gan ir par 77 vietām mazāk nekā iepriekšēja Valsts domes sasaukumā. Krievijas Komunistiskā partija ieguva 19,2% un 92 deputātu vietas, Taisnīgā Krievija - 13,25% un 64 deputātu mandātus, bet Krievijas Liberāldemokrātiskā partija- 12% balsu un 56 deputātu vietas.

Atbilstoši 2008. gadā veiktajām izmaiņām Krievijas konstitūcijā, šis Valsts domes sasaukums tika ievēlēts nevis uz četriem gadiem, kā tas bija līdz šim, bet gan uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits