Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Putns ceturtdien ticies ar Tulas apgabala gubernatoru Alekseju Djuminu, kas ir saistīts ar algotņu grupējumu "Vagner". Tas, iespējams, norāda uz to, ka Putins cenšas mazināt Šoigu varu, padarīt viņu nozīmes ziņā līdzīgāku konkurentiem un sodīt par nespēju īstenot Kremļa kara mērķus, norāda amerikāņu domnīca.

Putins, domājams, mērķtiecīgi publiskojis tikšanos ar Djuminu pēc  aizsardzības ministra vietnieka Timura Ivanova skaļās aizturēšanas 24.aprīlī un pirms 7.maijā gaidāmās inaugurācijas, lai sodītu Šoigu vadīto ministriju par nespēju sasniegt Kremļa mērķus karā.

Putina un Djumina tikšanās izsaukusi plašas diskusijas Krievijas informācijas telpā, un daudzi komentētāji pievērsuši uzmanību tam, ka tikšanās notikusi laikā starp Ivanova aizturēšanu un Putina kārtējo inaugurāciju.

Avoti Krievijas vadībā pieļauj, ka Kremlis varētu iecelt Djuminu jaunā postenī, kas ir saistīts ar Krievijas militāri rūpniecisko kompleksu.

Iepriekš ticis ziņots, ka Šoigu bijušas tuvas attiecības ar Ivanovu un ka Ivanova aizturēšana, kā arī Djumina atgriešanās priekšējā plānā var liecināt par to, ka Kremlis nav apmierināts ar Šoigu darbu.

ISW novērojis, ka Putins regulāri rotē amatpersonas un armijas komandierus, kas iemantojuši viņa labvēlību, cerot stimulēt dažādas frakcijas viņa mērķu panākšanas virzienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits