Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kijeva brīdina Maskavu, ka tā dārgi samaksās par jebkuru uzbrukumu Ukrainai

Kijeva ceturtdien brīdinājusi Krieviju neiebrukt Ukrainā, paziņojot, ka Maskavai nāksies dārgi samaksāt par jebkuru šādu mēģinājumu.

Rietumu valstis šomēnes paudušas bažas par ziņām, ka Krievija pastiprinājusi militāro aktivitāti pie Ukrainas robežām. Tostarp ASV pauda nopietnas bažas par Krievijas karavīru skaitu palielināšanos pierobežā.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba sacīja, ka ir grūti uzminēt, kas ir padomā Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, bet Kijeva dara visu, lai atturētu Kremli no agresijas.

"Mēs cenšamies viņam likt saprast, ka viņš dārgi samaksās par jaunu uzbrukumu Ukrainai," sacīja Ukrainas ārlietu ministrs.

"Maskavai skaidri jāsaprot, kādus politiskos, ekonomiskos un cilvēku zaudējumus tā cietīs jaunas agresijas fāzes gadījumā," sacīja Kuleba. "Tāpēc labāk to nedarīt," viņš piebilda.

ASV vēstniecība Ukrainā trešdien izplatīja brīdinājumu ASV pilsoņiem par "neparastu Krievijas militāro aktivitāti Ukrainas robežu tuvumā un okupētajā Krimā".

Maskava ir noraidījusi augošās Rietumu bažas, ka Krievija varētu gatavoties iebrukumam Ukrainā.

Putins trešdien Eiropadomes priekšsēdētājam Šarlam Mišelam sacīja, ka viņu satrauc Kijevas provokācijas, lai saasinātu spriedzi Austrumukrainā, ziņoja Kremlis.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas finanšu, aizsardzības, enerģētikas un citām nozarēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits