Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ķīnas prezidents sola veidot aizvien ciešākas attiecības ar Krieviju

Ķīnas prezidents Hu Dzjiņtao trešdien pēc tikšanās ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu solījis turpināt strādāt pie ciešu attiecību veidošanas abu valstu starpā, ziņo Ķīnas mediji.

Oficiālā ziņu aģentūra Siņhua vēsta, ka Hu, tiekoties ar Krievijas jauno aizsardzības ministru, aicinājis abas valstis ''uznest'' savas attiecības jaunos augstumos. "Neskatoties uz to, kā mainās starptautiskā situācija un pašmāju apstākļi, Ķīna nemainīs savus principus un vadlīnijas attiecību attīstīšanā ar Krieviju," paziņojis Hu.

Ķīnas un Krievijas attiecības pagātnē bijušas sarežģītas un arī šobrīd nav vienkāršas, tomēr pēdējos gados abas valstis vienojušas pretestībā Rietumiem, un, būdamas ANO Drošības padomes pastāvīgās locekles, tās bloķējušas rietumvalstu centienus Irānas un Sīrijas jautājumos. Hu norādījis, ka abu valstu divpusējās attiecības pēdējo desmit gadu laikā piedzīvojušas līdz šim nepieredzētu attīstību, vēsta Siņhua.

Šoigu šī bija pirmā vizīte Ķīnā, kopš sēšanās aizsardzības ministra krēslā. Viņš aizsardzības ministra amatā tika iecelts novembra sākumā, aizvietojot Anatoliju Serdjukovu, kurš tika atlaists saistībā ar korupcijas skandālu Aizsardzības ministrijai piederošā akciju sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits