Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kommersant: Maskava gatavojas izvirzīt ultimātu Ukrainas prezidentam

Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam neizdosies pierunā Krievijas vadību piešķirt Kijevai gāzes cenu atlaidi, vēsta laikraksts Kommersant, paskaidrojot, ka Maskava ir noformulējusi bezkompromisa pozīciju sarunām ar Ukrainas prezidentu: Krievija nepārskatīs gāzes kontraktu un ir gatava tiesāties ar Ukrainu par šo jautājumu. Vēl vairāk, V. Janukovičam tiks piedāvāts sniegt skaidru atbildi uz jautājumu – vai Ukraina iestājas Muitas savienībā un saglabā sev Krievijas tirgu, vai arī pazaudē to.

„Ir pienācis patiesības brīdis. Viņam ir jāizdara izvēle, ar ko viņš ir: ar mums vai ar Eiropu. Uz diviem krēsliem sēdēt nesanāks,” izdevumam paziņojis kāds augsti stāvošs avots Kremlī.

V. Janukovičs plāno apmeklēt Maskavu 24. septembra darba vizītē, lai tiktos ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu. Minētā tikšanās ir ārpusplāna, jo sākotnēji abu prezidentu darba grafikā tuvākā tikšanās bija ieplānota oktobrī.

Tāpat zināms tāpat, ka D. Medvedevam un V. Janukovičam plāno pievienoties Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins. Krievijas – Ukrainas sarunām atvēlētais laiks nav ierobežots, un nekādi citi pasākumi šajā dienā Krievijas līderiem nav paredzēti, sarunu nozīmīgumu uzsver Kommersant.

Tikšanās laikā puses apspriedīs Krievijas gāzes cenu Ukrainai, kā arī Ukrainas integrāciju Krievijas, Kazahstānas un Baltkrievijas Muitas savienībā. Maskava tieši saista iespējamo atlaidi gāzes cenai ar Kijevas pievienošanos savienībai, vai arī ar kontroles iegūšanu pār Ukrainas teritorijā esošo gāzes vadu.

Kijeva ir vairākkārt paziņojusi, ka nevēlas stāties Muitas savienībā, kā arī nevēlas pārdot gāzes vadu Gazprom, tomēr cer uz sarunu panākumiem. Maskavas atteikuma pazemināt gāzes cenu gadījumā Kijeva plāno rosināt jautājumu par Krievijas gāzes tranzīta cenu paaugstināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits