Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kremļa atbalstītais Dienvidosetijas prezidenta kandidāts vēlas apvienošanos ar Krieviju

Dienvidosetijas valdošās partijas Vienotība kandidāts uz pašpasludinātās valsts prezidenta amatu Anatolijs Babilovs paziņojis, ka gadījumā, ja uzvarēs 13. novembrī gaidāmajās vēlēšanās, darīs visu iespējamo, lai šī separātiskā Gruzijas province apvienotos ar Krieviju.

Dienvidosetijas apvienošanās ar Ziemeļosetiju Krievijas sastāvā ir pirmdien Chinvali prezentētās Babilova priekšvēlēšanu programmas galvenais punkts.

Programmā "Osetīnu izrāviens. Vienotība, kārtība, attīstība" izklāstīts plāns nākamajiem desmit gadiem. Ar "vienotību" jāsaprot "nācijas vienotība un vienotība ar Krieviju", paskaidroja Babilovs. "Krievija ir mūsu galvenais sabiedrotais, un tikai ciešā sadarbībā ar Krieviju, mēs varam cerēt uz panākumiem," uzsvēra kandidāts.

Iepriekš krievu mediji ziņojuši, ka Maskava neesot apmierināta ar pašreizējo Dienvidosetijas prezidentu Eduardu Kokoiti un ka izlēmusi nepieļaut viņa protežētā kandidāta ievēlēšanu.

Tāpēc par Kremļa favorītu kļuvis pašreizējais Ārkārtas situāciju ministrs Babilovs, kuru ieteikuši Krievijas drošības dienesti un Reģionu attīstības ministrija, jau augustā vēstīja ietekmīgais laikraksts Kommersant.

Ar "kārtību" Babilovs, pirmkārt, saprot cīņu ar korupciju, jo Dienvisosetija esot nogurusi no Krievijas atvēlēto līdzekļu izlaupīšanas. Viņš piebilda, ka korumpētās amatpersonas jāsauc pie atbildības arī pēc Krievijas likumiem.

Savukārt Babilova programmā pieminētā "attīstība" paredz ilglaicīga plāna izstrādi dažādu nozaru atbalstam, galvenokārt veicinot lauksaimniecību, pārtikas rūpniecību un tūrismu. Kremļa atbalstītais politiķis īpaši uzsvēra tūristu piesaistīšanu no Krievijas.

Jau septembrī Osetīnu Tautas frontes "Krievija-Osetija" dibināšanas iniciatīvas grupa paziņoja, ka gatavojas pievienoties pašreizējā Krievijas premjerministra Vladimira putina izveidotajai Viskrievijas Tautas frontei, lai veicinātu pēc iespējas drīzāku Dienvidosetijas ieļaušanos Krievijā.

Par šī soļa iniciatoriem kļuva Vienotība un Dienvidosetijas Tautas partija. Tomēr gan Maskavā, gan Ziemeļosetijā oficiālā reakcija uz šo iniciatīvu bijusi vēsa.

Krievija Dienvidosetiju atzina par neatkarīgu valsti pēc 2008.gada augustā notikušā iebrukuma Gruzijā, taču Maskavas piemēram līdz šim sekojušas tikai tikai Nikaragva, Venecuēla un divas Klusā okeāna pundurvalstis - Nauru un Tuvalu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits