Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kremlis aizstāv cietumnieku apžēlošanu par karošanu Ukrainā pēc "sātanistu" slepkavas atbrīvošanas

Kremlis trešdien paziņoja, ka nav mainījis savu politiku apžēlot ieslodzītos apmaiņā pret karošanu Ukrainā, vietējiem medijiem ziņojot par "sātanistu" slepkavas atbrīvošanu šīs politikas ietvaros.

33 gadus vecais Nikolajs Ogolobjaks tika notiesāts uz 20 gadiem cietumā par četru pusaudžu rituālu slepkavību 2008.gadā. Šomēnes viņš tika atbrīvots pēc karošanas Ukrainā, šonedēļ ziņoja Krievijas mediji.

"Tagad visi ļoti rūpīgi pēta apžēlošanas sarakstus. Bet es vēlreiz atkārtoju, ka mēs runājam par noteiktiem nosacījumiem, kas ir saistīti ar atrašanos frontes līnijā. Šajā sakarā nav veiktas nekādas izmaiņas," žurnālistiem pavēstīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Ogolobjakam un vēl sešiem pašpasludinātā kulta locekļiem tika piespriesti ilgi cietumsodi par šausminošajām slepkavībām, kas pirms 15 gadiem tika pastrādātas Krievijas Jaroslavļas reģionā. Viņam būtu bijis jāpaliek cietumā līdz 2030.gadam, taču pēc Krievijas atkārtotā iebrukumu Ukrainā viņš tika iesaukts vienā no Krievijas bataljoniem, kas tika sakomplektēti no likumpārkāpējiem un notiesātajiem, ziņoja medijs "76.RU".

"Pēc ievainojuma viņš ir invalīds," izdevumam pastāstīja Ogolobjaka tēvs.

Krievija, domājams, savervējusi aptuveni 100 000 ieslodzīto karam Ukrainā, lēš ieslodzīto tiesību aizsardzības grupas vadītāja Olga Romanova.

Pēc Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska teiktā, Maskava šobrīd izmanto notiesātos, lai aizstātu lielāko daļu kaujās zaudēto karavīru.

Krievijas mediji ir ziņojuši par vairākiem gadījumiem, kad atbrīvotie ieslodzītie pēc aiziešanas no armijas izdarījuši smagus noziegumus, tai skaitā slepkavības. Kremlis šomēnes atzina ieslodzīto izmantošanu karā, bet norādīja, ka notiesātie var "ar asinīm izpirkt savu noziegumu kaujas laukā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits