Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kremlis apmierināts ar Vienotās Krievijas uzvaru

Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītā partija Vienotā Krievija arī turpmākos piecus gadus kontrolēs parlamenta apakšpalātu - Valsts domi -, jo tā uzvarējusi svētdien notikušajās likumdevēja vēlēšanās, pirmdien pavēstīja Krievijas Centrālā vēlēšanu komiteja. Vienotās Krievijas dominance, kas turpinās jau 13 gadu, ir svarīga Putinam, kurš lūkojas 2018. gadā paredzēto prezidenta vēlēšanu virzienā.

Neraugoties uz Kremļa centieniem panākt, lai nebūtu pamata apsūdzībām tik acīmredzamos centienos viltot rezultātus kā 2011. gada vēlēšanu laikā, arī šoreiz pienākusi informācija par daudziem gadījumiem, kad negodīgā veidā mēģināts ietekmēt balsojuma iznākumu.

Atšķirībā no visām iepriekšējām reizēm šoreiz Valsts domes vēlēšanas nenotika decembrī. Daļa analītiķu norādīja, ka tā bija Kremļa viltība, lai panāktu zemāku vēlētāju aktivitāti. Ja tā, tad plāns patiešām izdevās, jo svētdienas vēlēšanās piedalījās 47,8% balsstiesīgo (2011. gadā - 60%), kas ir visu laiku zemākā vēlētāju aktivitāte parlamenta vēlēšanās. Uz vēlēšanām neaizgāja vairāk nekā 58 miljoni pilsoņu, kam bija tiesības balsot.

Krievijas prezidents Putins, komentējot vēlēšanu iznākumu, paziņoja, ka tas apliecinot iedzīvotāju uzticību Vienotajai Krievijai un valdībai laikā, kad valsts ekonomika cieš no ilgstoši zemajām naftas cenām un rietumvalstu sankcijām. "
"Vēlēšanu rezultāts parāda pilsoņu reakciju uz sankcijām un mēģinājumiem no ārpuses radīt satricinājumus valstī," viņu citē BBC. "Viņi izvēlas tā saucamo stabilitāti un tic, ka mēs - Vienotā Krievija un valdība - rīkosimies profesionāli un pilsoņu interesēs."

Visu rakstu lasiet otrdienas, 20. septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits